Závěr sezóny MTBO 2013

Začátkem září se MTBO peloton sešel ve Zlíně, kde elitní závodníci bojovali o mistrovské tituly na krátké a klasické trati a všichni ostatní o koeficientem navýšené body do Českého poháru.

V mužské elitě zajel Michal Jedlička velmi slušné 14. a 16.místo, v H 21 A vybojoval David Hepner osmou a jedenáctou příčku, což ho díky bonusovým bodům posunulo do první desítky celkového hodnocení Českého poháru.

 

O čtrnáct dní později se několik našich závodníků vydalo do rakouského Kamles – Bad Traunstein na druhou zahraniční zastávku v rámci domácí soutěže. V poměrně členitém a technicky náročném terénu se nejvíce dařilo Lukáši Chmelařovi, jenž po vleklých zdravotních potížích naznačil dvěma 2.místy v H 21 A, že je s ním třeba pro příští rok opět počítat. Vašek Husák si po absenci předchozího mistrovského dvojzávodu zajistil 4. a 7. místem v H 21A postup do elitní kategorie.

 

Úplný závěr sezóny obstaral říjnový víkend nedaleko Nového města n.M., kde byli na programu, sprint, middle a především nedělní MČR družstev.

Ve sprintu stojí za zmínku pouze Chmeldovo 7. místo v H 21 A, v middlu zajel stejný závodník 8. místo. Zbytek našeho týmu výsledkově nijak nevybočil a zajel na hranici očekávaného standartu.

V neděli jsme v očekávaní vzhlíželi k mistrovskému závodu družstev, kde nás posílila dámská část klokaní skupiny. Bohužel však již první úsek vůbec nevyšel tradičnímu rozjížděči Vaškovi H., po němž Martina Hepnerová v těžkých podmínkách statečně držela pozice kolem dvacítky a když se úplně nezadařilo ani Heppymu (20. resp.19. a 16 místo na úseku) vypadalo to s naším družstvem dost bídně. Naštěstí ale na posledních dvou úsecích zabojovali Zuzka Jedličková s Lukášem Chmelařem (6. resp. 5.místo na úseku), kteří vytáhli slávistické družstvo na 8. pozici, tudíž historicky druhé nejlepší umístění.

 

Krátké video Klokaního teamu tady.

Video české televize ze závodu (čas cca 6:55 minut) zde.

 

Taková tedy byla letošní MTBO sezóna. Celkové výsledky ĆP 2012 zde.

Tabulka vzájemných duelů závodníků SHK v sezóně 2012


Václav Husák | 5.1.2013

zpětzpět