Jarní sezóna 2021

Příprava na sezónu
Celou kovidovou zimu a jaro byly vždy na víkend připravené mapové tréninky v okolí Hradce. Celkem 19 tréninků jsme absolvovali s dostatečnými časovými rozestupy v souladu se všemi kovidovými nařízeními. Součastí mapové přípravy byla i "on-line" emailová teorie. Postupně jsme přidali rozbory mapových tréninků a on-line posilování a protahování s Marťou.

Velikonoční soustředění
"Soustředění" v rámci zavřeného okresu a opět v "individuálním" režimu s rozestupy. Mapy Lodínské lomečky (2x), Svíb a Biřička. Při soustředění probíhala soutěž dvojic, kdy "závodníci" získávali za absolvované tréninky body do celkového velikonočního bodování. Soutěž končila hledáním velikonočního pokladu.
Večer byli tradičně jako na každém soustředění mapové rozbory. Tentokrát ale bohužel pouze on-line.

Závody na jaře
Naštěstí se závodní sezóna v květnu otevřela. Nejprve 4 mapové tréninky místo původně plánovaných oblasťáků. Poslední víkendový víkend ale konečně oblasťák a žebříček B. V červnu následovali další 3 oblasťáky a 2-závod žebříčku B v Písku, kam jsme se mohli vydat společně s OK99 autobusem. Pro řadu z nás to byla první zkušenost na víkendovém B-čkovém dvojzávodě.
Nesmíme zapomenou ani na žebříček A a MČR na krátké trati pro držitele A-čkové licence.

Výsledky jarní části sezóny
Oblastní žebříček - jarní část
D14C: 7. Anežka N.
D16C: 5. Kája
H12C: 3. Máťa, 4. David, 10. Kuba S.
H14C: 5. Tonda, Tomáš
H16C: 1. Petr
Kája, Máťa, David, Kuba S., Tonda, Tomáš, Petr, Týnka, Štěpán a Jarda získali licenci B na příští rok.
Škoda jen, že se spousta z nás nezvládla zúčastnit ani 3 závodů, což je minimální počet započítávaný do Východočeského poháru.

Buřtyjáda - zakončení jarní sezóny
Klasické zakončení jarní části sezóny s krátkým závodem u klubovny a opékáním buřtů.
Fotky jsou tady...


Jiří Čečka | 1.7.2021

zpětzpět