Skupina začátečníků


Kukuřičáci 27.9.2022

Zuzana Jedličková | 30.9.2022

Když jsem 1. září odpoledne vyrazila s Lucinkou a Míšou do bludiště kukuřičáků, netušila jsem, jaké to bude mít následky... :-)

 

I když už bývá bludiště v kukuřici v Hradci budováno několik let, vyrazila jsem tam s holkama poprvé. Bludiště mě ale zaujalo natolik, že jsem si říkala, že by tam mohl být zajímavý trénink pro děti. Vzpomněla jsem si, že před několika lety OB v kukuřici pořádali Míra Slovák s Bobanem... a tak se vše rozjelo:-)

Kamil vše domluvil na místě, po drobných peripetiích se mu i povedlo sehnat dron a bludiště vyfotit (poté, co jsme zjistili, že oficiální plánek 100% nesedí, bylo potřeba mapu doladit) zvrchu, Míra vyrobil mapu, vymyslel první tratě...

 

Vše se muselo realizovat vcelku rychle, protože ohlášený konec fungování bludiště se blížil... První navržený termín 20.9. jsme nakonec kvůli vytvalým dešťům, přepovědi počasí a kolizi s pořádáním ligy škol (následují den) zrušili. Sešli jsme se tak u bludiště 27.9. před 17h...

 

Počasí sice také úplně nepřálo, ráno pršelo, v průběhu tréninku také pár přeháněk dorazilo, ale jak se ukázalo, dětem to vůbec nevadilo:-) Ba naopak, prý by to "bez toho bahna nebylo tak zábavný":-) No, rodiče už asi při vyzvedávání dětí takovou radost neměli:-)

 

Při roznášení kontrol se ještě bahno tolik nelepilo, ale jak se přidal déšť, děti v tom běhaly..bahno se nejen začalo na boty lepit, ale (těm, kteří neměli špunty, případně hřebíky) také pěkně klouzat. Pády tak nebyly výjimkou a děti postupně hnědly...:-)

Všichni běhali, bloudili, nacházeli se, bloudili.... Nakonec se ale všichni našli a nikomu se nic nestalo. Všichni si to (snad) užili.

Těšíme se na kukuřičáky na příští rok! :-)

 

Tady je pár fotek. A výsledky .




zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář: