Nominačky na ME ve Švýcarsku aneb jak rychle dokážu po zimě běžet

Lyžník | 3.5.2021

Hned na úvod je nutné podotknout, že se jedná o ryze sprintové ME a jak je ve Slávii již zvykem, my raději ten les a ryzí podobu orienťáku.
Ambice na nominaci byly nulové, to však nebránilo tomu pojmout prodloužený víkend jako kvalitní porovnání a dobrou přípravu na značně sprintovou jarní části OB sezóny. Zároveň se říká, že snaha se cení. Nevím, zdali toto slovní spojení platí i u repre, ale aspoň mi pak nikdo nebude moci říct, že jsem neprojevila snahu.

Před samotnou akcí byl samozřejmostí negativní PCR test, takže vzhůru na prošťouchnutí a čekat na výsledky. V mezičase alou do práce vytvářet nějaké ty hodnoty, vytisknout si staré mapy Kutné Hory a Nymburka a požádat svou paní šéfovou o dovolenou na pátek.

Test dráha 3 km

A je to tady… pátek a oblíbené 3 km na dráze. Mno, není to takové haló jako před dvěma lety, kdy jsem se na ni postavila zhruba po osmi letech, ale i tak. Po dvou letech tedy oprašuji své růžové tartanové střelky a jde se na to.

Je třeba uznat, že atletický ovál v Nymburku, kde nejen okolo, ale i uvnitř oválu jsou stromy, je trošku s nadsázkou řečeno líbivý. Při rozklusu zjišťujeme, že to zadarmo opravdu nebude, fičák jak blázen, no co, je to dokola přeci, půlka bude bolet, půlku bude foukat do zad. Po boji s větrnými živly a tělesnou schránkou je z toho po deseti letech osobní rekord v čase 11:25. Není to nijak zářný čas, ale já jsem nad míru spokojená. Pak ať mi někdo říká, že tam není výrazná pravděpodobnost výkonnostního skoku.

KO sprint

V sobotu nás čekal KO sprint v Kutné Hoře. Krásné město, zapeklité hradby a perfektně připravený závod. Semifinále běželo 6 závodníků, z toho 3 postupovali do finále A, zbytek do finále B.

Finále bylo okořeněno rozdělovací metodou Self Choice. Pro mě první větší zkušenost s touto metodou. Spíše jsem neobstála, ale trénink dělá mistry a příště to bude zase lepší. Výběr špatné varianty, ale precizního provedení byl určitě lepší, než výběr dobré varianty a špatné realizace, nebo nedej Bože špatné varianty a ještě mizernějšího provedení.

Pro mě to byl den 4. míst, a to jak v semifinále, tak ve finále. Důležitější pro mě byl však pocit, že dokážu obstát mapově, že vím, kdy a kam běžím. Top šest je běžecky jinde, ale v případě technického sprintu nejsou rozdíly tak velké, to si odnáším jako pozitivní.

Sprint

V neděli ráno nás čekalo poslední zastavení v Nymburku a individuální sprint. Lehká zatuhlost se již projevovala, proto bylo třeba vyrazit dodatečně zavčasu rozběhat se a rozhýbat se, aby se člověk dostal do provozní teploty. O poznání více běžecký závod, jedno vetší a jedno menší zaváhání mě bohužel stály slušný výsledek.

Vždy je na čem pracovat a kde se zlepšovat a s tímto také odjíždím domů. Sprint není mou disciplínou, ale každá zkušenost mě posouvá dál, takže díky za ni!

Závěrem už jen zbývá dodat, že se těším do lesa, do kamenů a do skal. Uvidíme, kdo tam bude ten lepší (a krásnější :)).

Výsledky, GPS a finální složení nominace k náhledu na stránkách repre.

Kája Teplá

Foto: Vojťák, Béďa




zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář:

Alice: Přeji Ti, aby Ti letošní sezóna vyšla OK. Začala jsi velmi dobře. A navíc pěkný článek a krásné fotky.

4.5.2021