Klokan Bike Team


9.,10. a 11. kolo ČP + MČR štafet MTBO - Doksy

Václav Husák | 22.7.2012

V rámci 4-denních MTBO závodů pořádaných libereckou Slávií se uskutečnily tři závody českého poháru a Mistrovský závod štafet. Závody byly situovány do malebného okolí Máchova jezera, podpořené mezinárodní účastí především v elitních kategoriích.

 

Závod ve Free order byl situován do těsné blízkosti hradu Bezděz a vyznačoval se netradičně komplikovanou volbou ideálního postupu a také velkou fyzickou náročností, což potvrdily i časy dosahované závodníky.

Sprintérské klání bylo okořeněno zajímavým prostředím vojenského letiště a především povoleným volným průjezdem terénem, což je u nás více než výjmečné. Klíčové pro optimální absolvovaní trati bylo, vhodně zkombinovat volbu mezi "bajkovým" objížděním po cestách a "pěším" průjezdem lesem. Dále také rychlá orientace mezi hangáry na letišti, kde bylo v členitém terénu velké množství kontrol.

Mistrovské štafety se nesly ve znamení deštivého počasí a především hromadné chyby prvních úseků při volbě postupu na první kontrolu, kde na nepřesné zmapování tečkované cesty doplatilo okolo 30-ti štafet, včetně naší. Nakonec jsme v redukovaném pořadí obsadili po třech 4-tých místech, solidní pátou příčku a medaile tak stále zůstává spíše snem.

Zajímavý middle v lehce zvlněném terénu s vloženým asfaltovým průjezdem bývalého vojenského objektu konečně přinesl zajímavý výsledek, když se Heppy poprvé konečně prosadil na bednu v H 21A

 

Výsledky MČR štafet:

D   10. SHK  Helena Randáková, Zuzana Jedličková, Martina Hepnerová

 

H   7. (5.) SHK1 Vašek Husák, David Hepner, Michal Jedlička

30. (23.)SHK2 Lukáš Jedlička, Marek Jedlička, Martin Netuka

 

Celkové výsledky 4-denních MTBO závodů

Postupy ze sprintu a middlu

Celkové pořadí ČP po 11-ti kolech




zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář: