Nová silnice přes přírodní památku na Plachtě? Petice

(jsfk) | 5.5.2020

Byl jsem požádán, zda bych mohl zveřejnit informace ohledně petice, která se týká přírodní památky Na Plachtě. To jsem také udělal. Avšak díky komentářům k článku se původní dobrý úmysl rozplynul na rozporech v prezentování daného tématu autory petice a vyjádřením zástupců města. Po zvážení pro a proti jsem proto původní text odstranil. Nechť si každý dohledá vlastní zdroje a sám také zváží, zda danou iniciativu podpoří.





zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář:

Josef Kohout: Náš sport je hlavně o přírodě a bez ní by nemohl existovat...........

8.5.2020
Josef Kohout: Dáša Filipová mne požádala, zda bych mohl zveřejnit informace ohledně petice, která se týká přírodní památky Na Plachtě. To jsem také udělal. Avšak díky komentářům k článku se původní dobrý úmysl rozplynul na rozporech mezi prezentováním daného tématu autory petice a vyjádřeními zástupců města. Po zvážení pro a proti a dohodě s Dášou, jsem proto původní text odstranil. Nechť si každý dohledá vlastní zdroje a sám také zváží, zda danou iniciativu podpoří.

8.5.2020
Vojta: Chtěl bych vyjádřit nesouhlas s vydáním článku týkajícího na naši hlavní stránku, přičemž bych chtěl jasně zdůraznit, že zde nehraje roli můj názor na tuto "kauzu", ale to, že se jedná o kauzu politickou, která navíc (viz update) není černobílá a politika na tyto stránky dle mého názoru rozhodně nepatří, tím spíš výzva k podepsání nějaké petice. Navíc se nás to téma týká fakt jen hodně okrajově.
A pokud mi přeci jen dovolíte vyjádřit svůj názor, tak si myslím, že se tu dělá z komára velbloud, čemuž významně přispívá článek Seznam zpráv, který je podle mě ukázkou ne úplně dobré žurnalistiky - clickbait titulek s Bártou, nedostatečný prostor druhé straně k vyjádření, přifouknutá slova jako "protnout" a "zastavět"...
Díky za pochopení

8.5.2020
Kuba: Primátor:
"Petenti zde vyjadřují nesouhlas s výstavbou silnice přes Přírodní památku Na Plachtě tři a součástí petice je i zákres komunikace přes Přírodní památku Na Plachtě. Veřejnosti je tak, nevím proč, podsouvána falešná informace, která je patrná z obrázku pod peticí. O tomto trasování ale město neuvažuje."

8.5.2020
Pavel Velich: Závěr už se mi nevešel. Nicméně zněl "Lidé, prosím rozum do hrsti". Děkuji za možnost se vyjádřit a s pozdravem "ať to běhá" přeji hezký den.

7.5.2020
Pavel Velich: Zdravím všechny a k danému tématu nabízím pohled zvenčí. Nejsem rodilý hradečák, jsem náplava, nicméně žiju zde už 10 let. Plachta je v první řadě velká ostuda. Kdo si prostuduje podklady, zjistí, že komunikace se dotýká pouze její úvodní partie, která má tak konečně šanci stát se udržovatelnou. Jaký je stav teď. Odpadky, stavební suť, střepy, exkrementy a bezdomovecká doupata. Nádhera, že. Nemine měsíc, aby policie, nebo hasiči do této lokality nevyjížděli. Ano, souhlasím, je to hranice mezi městem a přírodou, město by se mělo umět v rozumných mezích zastavit. Je to ale opravdu tento případ hodný blokace? Nebyla by zde opravdu lepší komunikace, s chodníkem, možná lavičkami, odpadkovými koši a osvětlením? V čem, že spočívá ona ochranná činnost? V ponechání veškerého stavebního odpadu, včetně transportních pásů a skla v přírodě, aby se člověk bál vypustit děti samotné z cesty? Nebo snad v pozvání dieselového monstra, které simuluje průjezd tanku za řevu a spalin spadajících do přírody, aby se nám pak rozmnožil čolek i v louži vlevo a nejen napravo? Nebo svěření území k experimentování s chovem divokých koní společnosti, která je ze zcela jiného města, než Hradec? Osobně jsem spoustu let pomáhal s údržbou písečného přesypu u Vlkova nad Lužnicí, vím tedy, že ochrana přírodní památky je tvrdá práce a mám k ní respekt. Ale zde? Lidé, pros

7.5.2020