Velikonoční MTB

O Velikonocích se konalo tradiční oddílové soustředění, na které se poprvé sjela i část bajkové sekce zastoupená 6ti borci (Lukáš J.,Lukáš Ch., Ury, Tuki, Havli a Vorel). Již dopředu jsme věděli co nás čeká, protože vše bylo s předstihem skvěle naplánováno místním znalcem Urym.

 

Na pátek byl plánován 4-6ti hodinový výjezd po vrcholech Lužických hor, který byl pozměněn kvůli naší účasti na dopoledním běhacím tréninku. Nakonec se první společný bajkový trénink netěšil moc velkému zájmu a vyjeli jen ti nejotrlejší, Ury a Lukáš J. . Skvělé naplánování začalo mít menší trhliny po tom co jsme opustili asfaltové cesty… Po pár kilometrech na podmáčených cestách začínáme přemýšlet o úpravě dnešního tréninku. Těsně pod vrcholem Hvozdu se domlouváme, že vrchol zůstane nepokořen a vyrážíme  směr Luž. S přibývajícím časem stále nepřibývají kilometry a začíná být pořádná kosa. Začínám litovat, že jsem nechal doma pana ponožku:-) Nakonec kašlem i na Luž a vracíme se směr Hrádek. Po cestě se ještě dozvídáme, že se narodil nejmladší klokaní bajker Tomášek. (36,5km 16 prům. 830 př.)

 

V sobotu vyrážíme na další výlet a přibíráme Tukiho. Ury bere mapu a vyrážíme oklikami směr Chrastava. O první trošku zábavy se postaral Ury, když mu nestačila 3metry široká silnice a po projížďce po krajnici hodil krásný smyk napříč cestou. Mohlo to být ještě zábavnější, ale Tuki na poslední chvíli stačil zastavit… pokračujem dále, Ury stále mapuje a tvrdí, že má vše pod kontrolou. První překážkou v naší cestě jsou krávy:-) Ury se snaží jednu přemluvit, aby nám uhla z cesty a po pár minutách se mu to daří (holt to s nima umí). Počasí je krásné a tak pokračujem dál. Začínáme se dělit na skupinky po dvou. Já jedu s Tukim vepředu, za náma dlouho nic a pak Ury s kašparem… pomalu se začínáme otáčet směr Hrádek. Po cestě se ještě snažíme doma zastihnout MUDr. Hartla, aby nám dal nějaké povzbuzující látky, ale bohužel neúspěšně. Těsně před cílem druhé etapy nám ještě Ury ukazuje svojí jedinečnou techniku sjezdu a potvrzuje tím, že se mu po právu říká „Pan sjezdař“. V cíli už jen obdivujem jeho zlomený roh.:-) (51km 16 prům. 1200př.)

 

Na neděli byl připraven middle, kterého se účastnili: Lukáš Ch., Lukáš J., Havli a Vorel. Start byl na nejvyšším bodě mapy a tak jsme se důkladně zahřáli již po cestě na start. Závod byl skvěle postaven a nic na tom nezměnilo ani to, že náš roznašeč z Liberce zaspal a nakonec vůbec nepřijel:-). Trénink suverénně vyhrál Chmelda, druhý Lukáš J. a třetí skončil Havli těsně před Vorlem.

Odpoledne jsem se ještě všichni stihli zúčastnit tradičních celooddílových běhacích štafet, které vyhrála štafeta složená především z vysloužilých sportovců včetně Uryho:-).

 

Na pondělí jsme si už naplánovali jen krátké vyjetí do Německa k nově budovanému umělému jezeru. Jeli jsme ve složení Vorel, Lukáš J. a Tuki. Důvěru mapovat dostal Vorel. (NEZKLAMAL) :-) Po pár kilometrech zjišťujeme, že jedem úplně jinudy, ale s Tukim se aspoň dobře bavíme a to né jenom Vorlovou jemnou mapařinkou, ale i jeho kamikadze stylem jízdy:-) Vše nakonec dobře dopadlo a i poslední etapa skončila bez větších problémů. (32km 20,5 prům. 340př.)

 

více fotek na: http://zuzka-lukas.rajce.idnes.cz/Velikonoce_MTB/


konec 6/2/2020 | 7.4.2010

zpětzpět