Skupina žactva trénink - Lodí na start

V úterý 11.6. se uskutečnil netradiční trénink našich žáků u všesportovního stadionu. Sraz byl tentokrát na slávistické loděnici. Cestou na start se všichni museli popasovat s překonáním jinak nepřekonatelné vodní překážky. Poté, co si vyzkoušeli slušivé záchranné vesty, mohli využít přistavených vodních taxíků se zkušenými motory. Téměř všem se podařil i výstup suchou nohou na druhém břehu. Pak už jen pár schůdků ke zlatu - respektive k mapám. :-)

Stavitel připravil nádhernou trať s bezmála 20 kontrolními body včetně malého scorelaufového hnízda. Hned po krátkém rozjezdu překvapil některé závodníky první stavitelův oříšek v podobě mapové značky "průchod". Nakonec všichni našli správnou a taky jedinou cestu "myší dírou" k lízátkům.  Druhým a možná i větším oříškem bylo scorelaufové hnízdo, u kterého se zapotili nejen závodníci.

A pak už zase rychle ven k poslední třetině lampiónů.

Ani tahle část nebyla zadarmo. I když byly kontroly na výrazných místech, objevovaly se většinou až na poslední chvíli.

Sběrku našlo všech 19 dětí a po vyčtení papírových čipů a uložení buzol, si opět mohli malí i velcí zajezdit na lodích, zařádit na vodáckém hřišti nebo se zúčastnit vojenských manévrů. Shodou okolností se i jeden z vojáků  rozhodl otestovat teplotu vody...... ;-)

Krásné odpoledne a sprintík jedna báseň !

20130611_trenink_lodi_na_start20130611_trenink_lodi_na_start20130611_trenink_lodi_na_start


(jsfk) | 11.6.2013

zpětzpět