13. kolo Východočeského poháru 13. 10. (Petříkovice u Trutnova)

Veškeré informace najdete na samostatné stránce

http://www.shk-ob.cz/poradani?id=75

První závodníci vyběhnou tradičně v 10:00. Věnujte pozornost delším vzdálenostem na start a z cíle.

 

Po dlouhé době jsou na Východočeském poháru nejpočetněji obsazeny hlavní kategorie dospělých H21A a D21A. A nezůstalo jen u kvantity, na startu uvidíme řadu kvalitních závodníků a závodnic. Důvodem je probíhající tréninkový kemp před Juniorským mistrovstvím světa, které se příští rok uskuteční na Hradecku. Sobotní trať postavil Michal Jedlička (stavitel tratí JMS) v terénu relevantním pro klasiku a middle. Závodníci si vyzkouší oba typy tratí i různá měřítka, budou totiž v průběhu závodu měnit mapu.

V kategorii D21A je jednoznačnou favoritkou Petra Pavlovcová, která na podzim zcela ovládla kategorii juniorek, vyhrála mistrovství ČR na klasické trati a minulý víkend získala i dvě mistrovské medaile ze štafet a klubů. Situaci se jí budou snažit zkomplikovat reprezentační kolegyně, například Markéta Novotná a Vendula Horčičková, či finské juniorky.

I v kategorii H21A se dá očekávat vítězství jednoho muže, kterým je Pavel Kubát z OK99. Na předních místech pravděpodobně uvidíme české i zahraniční juniory (např. Michala Hubáčka, Marka Mináře, Filipa Hadače či Johana Vavryse) a zahanbit se určitě nenechají ani závodníci z Východních Čech (Jan Panchártek, Petr Zvěřina).

 

Článek v Radnici


Martina Hepnerová | 12.10.2012

zpětzpět