Trojkombinace u Arcivévody

Letošní sezóna má opravdu gradující harmonogram, který vrcholí v mistrovství na klasice na Kosti a mistrovskými štafetami/družstvy kousek od Brna. A solidním testem pro druhou zmíněnou akci byl právě víkend štafet a sprintu s dějištěm okolo zámku Konopiště (15.-16.9.).

 

Sobotním startem celého programu byl právě sprint. Čekal na nás hodně různorodý terén zámeckého lesa, parku a samotného zámku. Ten poctivě pověřil jak běžecké schopnosti, tak i mapovou rozvahu. Prostě sprint jak má být.

 

Našim barvám se dařilo tak nějak průměrně, do desítky se v kategoriích elity dostal akorát Eda (10.). Pochvalu ale určitě zaslouží i třináctá Verča. Zbytek pak zaběhl výkon odpovídající momentální formě.

 

D21E: 13. Veronika Doležalová, 16. Martina Hepnerová

D21A: 10. Tereza Petrželová, 35. Lenka Doležalová, 37. Barbora Stulíková

D20A: 17. Pavla Myslivcová, 18. Eliška Fundová

 

H21E: 10. Eduard Šmehlík, 35. Michal Jirásek

H21A: 13. Jakub Weiner, 21. Zdeněk Šabatka

H21B: 26. Lukáš Dubrovský

H20A: 28. Smitka Jan

 

Stránky závodu

 

Trať H21E

 

Odpoledne následoval přesun o kousek dál a poměrně brzký start štafet. A zatímco dámy bojovaly o co nejlepší umístění, pánové se snažili zachránit situaci a dostat na mistrovství i druhou štafetu.

 

Jak už to v poslední době bývá, radost nám dělaly hlavně holky - áčko si tentokrát doběhlo pro super páté místo. Boj o druhé postupové místo se ale nepodařil mužům, kombinace Edova disku (bývalo by umístění do desítky) a bohužel ne tak přesvědčivého výsledku B-týmu, nám letos umožní postavit na mistrovství jen jednu mužskou štafetu.

 

Nutno však podotknout, že letos se nám opravdu nedařilo dlouhodobě a velkou vinu nesla i absence tradičních opor (hlavně zranění). Rozhodně to tak nebylo na žádných individuálních nepovedených závodech. Takže věřme, že jsme si tu smůlu zase na nějakou dobu vybrali!

 

D21: 5. SHK 1 (Doležalová V.-Jedličková-Hepnerová), 23. SHK 2 (Petrželová-Fundová-Myslivcová), SHK 3 (Stulíková-Doležalová L.-Dubrovský) mimo soutěž

H21: 45. SHK 2 (Weiner-Šabatka-Smitka), SHK 1 (Hepner-Jirásek-Šmehlík) disk

 

Stránky závodu

 

Nedělní štafety byly, alespoň pro mě, za odměnu. Krásný terén, se dvěma pasážemi nabízejícími jemnou, ale pořád velmi rychlou mapařinu. Ideální terén pro štafety.

 

Muži při absenci Heppyho (který i přes vleklé zranění v sobotu běžel jen s účelem zachránit druhé postupové místo na mistrovství) přílišné ambice neměli, a tak se klasicky postavila jedna silnější a jedna slabší štafeta. Holkám taky odjela opora v podobě MaFe, ale popraly se s tím hodně statečně a opět se s přehledem dostaly do první desítky.

 

D21: 7. SHK 1 (Doležalová V.-Petrželová-Jedličková), 23. SHK 2 (Myslivcová-Stulíková-Doležalová L.)

H21: 14. SHK 1 (Šmehlík-Weiner-Jirásek), 44. SHK 2 (Šabatka-Dubrovský-Smitka)

 

Stránky závodu

 

Celkově moc příjemný víkend, který si jistě všichni užili, ať už byli spokojeni se svými výkony nebo ne. A pokud se nedařilo, tak věřím, že příště už to bude jen lepší!

 

A další čtení:

Kubův blog

Mícův blog


Michal Jirásek | 2.10.2012

zpětzpět