Repre soustředění v Maďarsku..

..bylo druhou letošní týmovou akcí sezony a proběhlo v termínu 1.-4. 3. na jihu země v okolí lázeňského městečka Kiskunmajsa. Jelikož akce se opět zúčastnil i juniorský tým, bylo zastoupení členů našeho oddílu dvojí, jelikož k juniorům se přidala Kája Teplá.

 

Součástí programu byl i kontrolní závod ve stylu hagaby s hromadným startem a vloženými běžeckými úseky, který nahradil původně plánovaný 3km test na dráze. V tomto závodě obsadil Eda 3. místo. Kája, která bohužel byla čerstvě po nemoci a nezávodila tak naplno, skončila mezi juniorkami sedmá.

 

O víkendu pak byly na programu závody Boróka Kupa, v sobotu byla zkrácená a v neděli klasická trať. Terén byl vskutku orientační lahůdkou - rozlehlé detailní jalovcové porosty na písečném členitém podkladu se střídaly s pásy rychlého borovicového lesa. V součtu obou závodů vybojoval Eda celkově čtvrtý flek, Kája skončila v sobotu 9. a v neděli kvůli výše zmíněnému odcházejícímu bacilu trať pokrátila.

 

Na webu repre je k nalezení detailní článek o celém soustředění. Další společná akce obou týmů se uskuteční již 23.-25. 3. v Táboře, kde je v plánu i účast na MČR v krosu a dva atraktivní rankingové závody ve sprintu.

 


Eduard Šmehlík | 5.3.2012

zpětzpět