Juniorské MS 2013 má svoje logo

Organizační výbor Juniorského mistrovství světa 2013 (dále JMS) odsouhlasil logo pro propagaci této významné akce.
Logo pro JMS popisuje charakteristický moment závodu v orientačním běhu, kdy závodník razí kontrolu, přičemž stylizování se omezuje na běžce sklánějícího se k lampionu. K červenobílému lampionu přistupuje modrý trojúhelník a spolu tak symbolizují českou státní vlajku. Hlavní obrazový motiv doplňuje text, který zároveň představuje adresu internetových stránek mistrovství. Grafický styl, kterým je logo zpracováno, využívá ruční kresbu a barevné řešení v černobílé škále doplněné o charakteristické barevné akcenty. Autorem loga je náš oddílový kolega Kuba Weiner.

 

 

Pro specifické účely je vytvořená i rozšířená verze loga, kde se na pozadí objevuje typická architektonická dominanta pořadatelského města, Bílá věž a Chrám sv. Ducha. Celek dotváří text s plným zněním názvu a termínu akce.

 

Lidé se s novým logem a odvozenými grafickými prvky setkají například na bulletinu, webových stránkách (budou spuštěny v průběhu července), mapách a dalších propagačních předmětech.
JMS se uskuteční ve dnech 30.6. - 5.7. 2013 s centrem v Hradci Králové s předpokládanou účastí tří stovek juniorských nadějí orientačního běhu ze 40 zemí celého světa.

 

 

 

Logo v černé variantě:

 

 

 


Michal Jedlička | 1.6.2011

zpětzpět