Matěj Čečka - dvojnásobný medailista z ODM 2023!

Matěj Čečka se na prosincových nominačkách v LOBu nominoval do týmu Královéhradeckého kraje na ODM 2023, které se konalo tento týden. Jely se 3 závody – v pondělí sprint, ve středu krátká trať a ve čtvrtek dvoučlenné štafety.

 

Pondělní sprint jel Matěj hodně dobře. Bohužel ale byly problémy s ražením kontrol, které byly moc blízko sebe a navzájem se tak rušily, takže hodně závodníkům pokazily a diskly závod. Bohužel mezi ně patřil i Matěj, který by se jinak časem umístil na pódiových příčkách. Matěj se tím však nenechal do dalšího závodu rozhodit, a dojel si na Benecku na krátké trati pro stříbrnou medaili! Úspěchům ale nebyl konec, protože den po druhém místě přidal do sbírky ještě bronzovou medaili ze štafet. Štafetu jel se Selinou Havrdovou ze SJC. Matěj obdržel v tomto závodě také cenu Fair play za to, že počkal na soupeře, kterému omylem přišlápl v posledním kopci lyži. Soupeřili spolu o 2. místo, a po Matějově počkání si to oba rozdali v cílové rovince.

 

 

A co na ODM říká sám Matěj?

Tento týden se v Královéhradeckém kraji uskutečnila 20. ODM. Letos tam bylo 9 sportů + šachy. Musím říct, že jsem to nejdřív bral jako přeceněnou akci, která se bere moc vážně. Do určité míry si to pořád myslím, ale jinak to byl hezký týden. Atmosféra tam byla skvělá a lidi taky. Programu mimo závody tam bylo tolik, že jsem si ani nestíhal psát tréninkový deník (který si jinak samozřejmě velmi pečlivě píšu). Závodili jsme 2x ve Vrchlabí a jednou na Benecku. Na všech třech závodech jsem se obešel víceméně bez větších chyb, takže na to, že LOBy běžně nejezdím, tak výsledky super. Na závěr bych býval napsal, že se těšim, jestli se tam dostanu i příště, ale prý chtějí LOB odebrat. Prostě trošku přehnaná, ale dobrá akce…

Jo a málem bych zapomněl. Měli tam fakt dobrý jídlo.


Štěpa | 30.1.2023

zpětzpět