Červnová víkendovka skupiny dospělých

Na konci června se skupina dospělých po půlroční době temna sešla na víkendovce v Orlických horách. Zázemí Hepnerovic roubenky a možnost potrénování v náročných horských terénech si nenechalo ujít šest závodníků (Hop, Míca, Lyžník, Vojta, Dan, Ráďa) a tři závodnice (Léňa, Áďa, Ája). Sestavu doplnili posila z vyspělého jihu Čech Zdenda a nedělní návštěva v podobě Apči.
Víkendovka červen 2020
Víkendovku jsme zahájili v pátek navečer výběhy-seběhy na dnes již klasické mapě Sfinga. Výběh po cestě s více než 100m převýšením důkladně potrápil jak fyzicky, tak i psychicky, takže jsme se do náročných mapových seběhů z pera stavitele Rádi pouštěli řádně opotřebení.
V sobotu byl na programu zlatý hřeb celého víkendu. Auty jsme se dopravili do Luisina údolí, odkud jsme přes Velkou Deštnou doběhli na start vloženého klečového sprintíku v okolí vrchu Koruna. Díky stavitelce Áje jsme v průběhu trati navštívili skoro všechny místní řopíky a prokličkovali se klečí až do cíle. O zážitky z trati rozhodně nebyla nouze, nicméně bylo na načase pokračovat dál, abychom nakonec přes Zdobnici doběhli do Kačerova, kde se jsme měli domluvený oběd na chalupě u Červených. Po cca čtyřchodovém menu (bramboračka, bramborový salát, jednohubky s domácím pestem, ovocný koláč) a zaslouženém odpočinku jsme se přesunuli na koupačku ke Kačerovským rybníkům. Nohy už toho měly dost, ale přeci jen jsme ještě přes prostor mapy Šajtava museli doběhnout zpět k autům do Luisina údolí. Večer pak za odměnu proběhla zahradní grilovačka.
Nedělní program byl ve znamení návratu na Sfingu, kde pro nás Míca připravil downhill vrstevnicovku. Po výšlapu na start jsme se vrhli do náročného horského svahu, který v kombinaci s únavou a mapovou obtížností představoval opravdovou výzvu. Se všemi nástrahami jsme se však zdárně poprali, a tak jsme se po obědě a úklidu mohli plni zážitků, naběhaných kilometrů a nastoupaných výškových metrů vydat domů.


Vojtěch Netuka | 29.6.2020

zpětzpět