Kolosoustředění Běleč 6.-7.6.2020

Opět po roce jsme se vydali na, můžeme říct již tradiční, kolosoustředění do Bělče, do tábora J.A.Komenského.
Soustředění sice bylo v původně plánovaném termínu zrušeno kvůli koronaviru, na konci května se ale opatření začala uvolňovat a tak se o pár týdnů později nakonec mohlo uskutečnit, konkrétně v termínu 6.-7.6.2020.

Náplň, časový plán i většina ostatního kolem organizace byla podobná jako před rokem. Sešli jsme se u Zděné boudy, oproti loňsku, jsme se rozdělili do týmů – každý tým dostal mapu s kontrolami kudy musí projet a zjistit odpovědi na otázky- a krátce po 9h vyrazili, směr… Hradiště, Sv. Hubert, někteří Křivá lípa, jiní U Vlka a Židovo jezero, dále Výskyt a obory s prasaty a daňky, Mazurovy chalupy nebo U  pěti ježků, Krytý dub a… konečně…. BělečJ

Ubytování, oběd, někteří krátký odpočinek, většina se ale jala objevovat místní potok a nebo si chladila nožky v brouzdališti pod přepadem rybníka. Na odpolední trénink jsme jeli na kolech, kousek směrem k silnici Krňovice-Bělečko. Cestou na trénink jsme si zkusili, jaké to je, chovat se jako stádo ovcí. Všichni někam jedem, ale vpředu není nikdo, kdo ví kam, ale jedem…:-)  Tak si někteří pěkně zajeli a museli se kus vracet.

Odpolední okruhy šly někomu lépe, jiným z počátku hůře, ale všichni se s nimi poprali statečně a minimálně 3 oběhli. Většina zvládla i více a někteří si vyzkoušeli i okruh na vrstevnicovce a nebo okruh MTBO (na kole). Odměnou všem byly napečené buchty od rodičů. Mňam.

Po návratu do chatek přišel kolem 18h slibovaný déšť. Slibovaný byl snad na celý den, tak jsme byli rádi, že vše vyšlo a cestu na kolech i trénink jsme zvládli bez deště, a že bylo trochu dusno, deštík se i nakonec hodil. U chatek nám již nevadil a někteří se i nadále dobrovolně máčeli  v potoce.

Před večeří jsme ještě stihli vytvářet mapu tábora (ať už vybarvením předkresleného čb plánku a nebo na pauzák z leteckého snímku), po večeři v bezdešťové pauze pak oběhat paměťový skorelauf ve skupinkách a najít poklad.

V neděli nás překvapivě, proti mokrým předpovědím, probudilo sluníčko, které nakonec vydrželo do večerních hodin. Dopoledne byl v plánu trénink „linie“. Mladší si vyzkoušeli, jak se běhá po fáborkách na závodech a zkoušeli si trať co nejvíce zkracovat. Starší linii oběhli po fáborkách a zakreslili ji do čisté mapy. Někteří stihli ještě bonusový okruh nebo jednotlivé kontroly kolem potoka.

Po návratu do tábora jsme pobalili věci a dali si oběd. Pak následovalo již jen nakládání věcí, uklízení, společné foto a zopakování odpovědí z kontrol při cestě sem a nakonec ještě drobná odměna všem účastníkům.

Cesta zpátky vedla přes Mazurky, kde byl sice zavřený bufet, ale je tam krásné hřiště:-)Rychlejší pak projeli ještě kolem Výskytu, druhá skupinka jela už sice z Mazurek nejkratší cestou, ale U vlka se ještě musela stavit na nanuka a preclík, takže dorazila o fous později. Všichni dorazili v pořádku a věříme, že si víkend užili.

Na příští rok si zapište do diářů 22.-23.5.2021. Těšíme se :-)

 

Fotky jsou tady.


Zuzana Jedličková | 21.6.2020

zpětzpět