V sobotu pořádáme dva oblastní závody

V sobotu 8. června budeme dalšími pořadateli loni premiérové kombinace dvou oblastních závodů v jednom dni, totiž Mistrovství Východočeské oblasti štafet a závodu Východočeského poháru ve sprintu. Oba závody proběhnou v Hradci Králové.

Centrum dopoledních štafet bude v areálu kynologického výcviku Policie ČR, poběží se v okolí Lesního hřbitova a tratě (kromě žákovských kategorií) zamíří i do zajímavého prostoru bývalého vojenského cvičiště, dnes přírodní památky Na Plachtě. Tratě postavila Zuzka Jedličková. Zajímavostí je, že koncept závodu štafet je původním (schváleným, ale neuskutečněným) projektem závodu štafet Mistrovství světa juniorů 2013. Předchozími mapami závodního prostoru jsou: Nový Hradec Králové (2011)Jarmilka – východ (2003).

Prostorem odpoledního sprintu budou hradecké lokality Slezské Předměstí - jih a Orlická kotlina. Zázemí závodu je ve sportovním areálu TJ Slavia, tratě připravil Vojta Netuka. Části závodního prostoru byly již v minulosti na mapách Orlická kotlina (2009) a Háječek (2015), prostor mezi nimi je zmapován poprvé.

Na závod štafet nejsou dohlášky možné, na sprint jen dle možností pořadatelů.


Honza Netuka | 5.6.2019

zpětzpět