Jak to s námi letos vypadá?

Už pár měsíců naše stránky zejí prázdnotou, a tak je na čase, něco s tím udělat. (Proto jsem tedy autorem tohoto článku já a ne již tradiční přispěvatelé ;)).  Andrejka

Rozepisovat se o jarní sezóně, která proběhla téměř beze zmínky je sice pasé a nesmysl, i vzhledem k tomu, že většina zajímavějších výsledků se objevila na hlavní stránce, ale nejdůležitější závody podzimní sezóny jsou teprve před námi, tak alespoň pár řádků k prázdninám a minulým dvěma víkendům.

Volno jsme strávili každý úplně jinak. Někdo objížděl vícedenní po celé republice, někdo všechny možné kouty Evropy a většina z nás si našla brigádu. Někteří makali podle tréninkáče od Jedly, jiní si bohužel takový luxus nemohli kvůli všemožným zdravotním potížím dovolit.

A jaké z toho vzešly výsledky? No určitě nelze nezmínit parádní umístění Nikči, které dodržované tréninkové schéma přineslo o prvním závodním víkendu ovoce, a to jak na sobotní klasice (5. místo), tak v neděli na krátké (4. místo se ztrátou jen 1:44 na Terku Janošíkovou!). Adélka v sobotu uzavřela první desítku, Dan skončil po hodině a čtvrt na trati na pěkném sedmém místě, Honza byl 14, já 20. V neděli jsem převzala úlohu zakončovatele desítky já, Adélka se posunula o příčku níž a Dan s Honzou byli 12. a 13. Vojta, jemuž se nechtělo do zarostlých lesů na JV od Opavy (které nám daly hlavně v sobotu pěkně do těla), si odvezl 29. a 23. místo v kategorii H21A z B-žebříčku v Písku.

Další víkend byl pro většinu členů našeho oddílu sice ve znamení sobotního pořádání, přesto byl účastníkům ČPŠ povolen start, a tak si štafeta dorostenek ve složení Andrejka-Péťa Holečková-Nikča doběhla pro zlatou medaili s náskokem minuty před letos ještě neporaženou štafetou Pardubic. Odpolední sprint v Lázních Bělohrad přinesl mně s Nikčou sdílené sedmé místo shodným časem 12.10, Adélka skončila sedmnáctá, Dan byl s hezkým časem 14.14 jedenáctý a Vojta 2 místa za ním. No a ačkoli by mohl na holkách ze sobotního výsledku vězet stres z obhajování, jak nám to někteří říkali, dopadly štafety pro dorostenky zas parádně, i když tentokráte o příčku níže, se ztrátou minuty na tradiční vítězky z Pardubic a s půlminutou k dobru na štafetu OK99. Další členové naší skupiny běhají jakožto junioři už štafety s dospělými - Adélka běžela druhou štafetu žen, která spočinula na 18. příčce, mužská štafeta -Dan-Vojta-Tom Souček- skončila 37.

No a co nás tedy čeká? Nadcházející víkend se koná MČR na klasické trati pořádané Chrastavským klubem nedaleko zámku Frýdlant, další víkend věnujeme přípravě a 8. - 9. října se ohlásí poslední mistrovství  republiky, tedy štafet a klubů, u Červené Vody. Co je ale možná ještě důležitější je fakt, že po tomto víkendu by se do naší tréninkové skupiny už snad znovu mohla na základě lékařské prohlídky zapojit Apolenka. Tak doufejme, že to vyjde :).

Andrejka


Michal Jedlička | 19.9.2017

zpětzpět