5. a 6. ČP MTBO, Duszniki Zdroj

Další kolo bajkových závodů nás opět zavedlo za hranici, tentokrát kousek za Náchod do biatlonového areálu Duszniki Zdroj v polské části Orlických hor. Pokud měl někdo po blanenském ultralongu pocit, že letos už víc bahna v lese nemůže být, tak horský terén měsíc prolévaný vodou opět posunul hranici humusu o kousek dál. Díky špatným cestám a špatné mapě (hlavně na middlu byla dost poznat) to byla tentokrát trochu mapová loterie, doplněná po oba dny špatně postavenými kontrolami.

V sobotu nejzajímavější volba přišla hned na jedničku, kdy řada závodníků nebyla připravená na to, že běhat rovně po lese může být nejrychlejší varianta. Pak už přišly některé hodně blátivé cesty, které se tlačily i z kopce dolů a tak třeba postup 4-5 v H21A byl výrazně rychlejší zprava dokola po cestě a po silnice (Vénova volba, rychlejší cca o 2 minuty než tečky středem). Bohužel poslední kontrola na dlouhých postupech, 7-38, byla na sousední cestě a ani tři dny po závodech není jasné, jak to bude s počítáním závodu do ČP. Na konci klasiky jsme dost využili polských pravidel a možnosti ježdění po lese.

Nedělní middle připomínal kdeco, ale bajkový orienťák jen místy. Dobrá polovina postupů byla nejspíš nejrychlejší běžecky přímo po lese. K tomu můžeme přidat špatně zmapované cesty (v oblíbené variantě nesjízdné plné a rychlé tečky, k tomu sem tam chybějící cesta v mapě) a vrstevnice namalované hodně od oka. Celý závod byl zpestřen ještě o dvě horské prémie. Každopádně hlasy proti dalšímu polskému závodu v českém poháru jsou poměrně silné.

Výsledky s mezičasy a mapy s postupy

Klasika

H21E - 21. Marek Jedlička

H21A - 2. Lukáš Chmelař, 7. Václav Husák, 17. Lukáš Jedlička, 21. Petr Hanovec

H21C - 10. Jan Havlas, 11. Martin Netuka, 12. Michal Zaydlar, 13. Marek Vojta

Middle

H21E - 23. Marek Jedlička

H21A - 2. Lukáš Chmelař, 8. Václav Husák, 24. Petr Hanovec, 28. Lukáš Jedlička

H21C - 5. Michal Zaydlar, 6. Jan Havlas, 10. Martin Netuka, 20. Marek Vojta


Petr Hanovec | 25.5.2010

zpětzpět