Velikonoce 2016 - Poslův Mlýn, Doksy

Namrzlý obří nafukovací skákadlo je nejvíc, Poláci začali šetřit teplou vodou, MalýBů nakonec nebylo šampón a polívky jen jednu sběračku, aby zbylo na vomáčku! A jinak?

 

Jdeme s dobou, takže jsme měli Pokyny, aby vládla všeobecná informovanost a taky proto, aby se mohl každý na každý trénink dokonale nachystat a vytřískat z něj maximum pro rozvoj svých O-skills. Myslím, že se to osvědčilo u budeme v tom pokračovat.

 

(1) opak.starty Kraví hora

Mapa A, B. C, všeVýsledky SHK. Výsledky Repre.

Hned první trénink nabídnul časové srovnání s Repre ČR, která totožný trénink absolvovala v únoru. Občas to klaplo a třeba taková Lenka strčila do kapsy nejedno zvučné jméno. Ve většině případů nám ale trénink ukázal, že máme stále na čem pracovat. Zdaleka nejzajímavější pak bylo sbírání zážitků v těch čtveřicích, které byly genderově vyvážené ... :)

Taky velká pochvala pro dorostenky a některé dorostence - mladý měli před startem jasný pokyny od Jedly skrz chování na trati a ve většině případů se jim toto zadání povedlo naplnit. A to je strašně cenný. Čim starší budete, tím důležitější pro vás bude vytěžit z každé mapové fáze maximum kvality - přínosu pro vaší techniku. Toho docílíte právě tak, že splníte to, co po vás trenér vyžaduje. Jinak se přestanete zlepšovat a budete stagnovat (v lepším případě).

 

(2) postav-seber Lískovec

Mapa A1, A2, B1, B2.

Regenerační trénink po dopoledni i směrem k následujícímu dni, kdy nás čekala tvrdá skalní klasika. No a bylo to pohlazení po O-duši. Někteří šťastlivci si dokonce mohli roznášené lampionky opatřit vlastním designem, zbytečné výlety na kopce nad kontrolou se tentokrát přecházely rozesmátým dívčím štěbetáním a nikdo nespadnul ze skály ... Zkrátka vrstevnicové a skalní "bochánky" na Lískovci opět nezklamaly a jak po doběhu konstatoval Vojta: "Slova jsou málo." :)

 

(3) Prague Easter E2

Mapa příprava. Web.

Čekali jsme tvrdou skalní klasiku a dostali jsme tvrdou klasiku, kde se našla i nějaká ta skála. Velmi solidní výkony předvedli v těžké mezinárodní konkurenci v elitě Zuzka (4.místo) a Lenka (10.místo). Skvělou jarní formu potvrdila Míša vítězstvím v áčkách a nahlas si tak řekla o áčkovou štafetu na příštích závodech - nejenom pro ni tak znovu připomínám Termínovku 2016 (do měsíce budeme honit body na ČPŠ po MČR NOB a pak i na Mistrovství Moravy).

Stejně jako Míša, tak i Míša (Jirásek) a Míša (Garbacik) potvrdili svoji kvalitu, když sice nakoupili od Dýma čmoud, ale jinak to bylo se ctí, ostatně jako u většiny ostatních.

Celkově se dle mého jednalo o super zpestření soustředění s dostatečným závodním nábojem, aby člověk zbytečně nedumal nad počasím, předlouhou cestou na shromaždiště a obědovým balíčkem. Každej, kdo dokončil, je(d) řízek!

 

(4) NOB Králův stolec

Mapa A, B, C, D.

Odpočinková volitelná fáze po dopoledním extrému, a to v lahůdkovém lese sousedícím s ubytováním. Každý si zvolil parametry podle chuti. Vedlejším efektem tréninku bylo načerpání inspirace pro MČR NOB, které se za necelý měsíc odehraje ve stejném terénu.

 

(5) kombo-okruhy Oltářík

Mapa memory, contour, green, direction, easy. Výsledky.

"Medium" fáze. Úkolem bylo pilovat techniku - tempo bylo volitelné podle úrovně zakyselení ze sobotního sportování, stejně jako podle úrovně zničenosti ze sobotně-nedělní volné zábavy.

Někteří se nechali terénem a mapou školit, jiní už by mohli vyučovat. Get better! Keep going!

 

(6) oddílové štafetky

Výsledky. Diplomy.

Velmi povedená záležitost z dílny hlavní pořadatelky Zuzky! Mix mapových překvapení, "biatlon faktoru" a vnitroklubové soutěživosti mezi jednotlivými štafetami skvěle zafungoval a když se přidalo i počasí, bylo to krásné odpoledne. Díky! (PS: Pro mě osobně byl jeden z nejemotivnějších momentů záznam doběhu první štafety, a to i přes to, že nakonec byla mnohokrát "disk" a na stupně vítězů se neprotlačila. Kroužení trestných okruhů navíc jen tak pro radost v podání některých žáků je pak příslibem do budoucna ... :)

 

(7) hon na zajíce Srní

Mapa H1, H2, D1, D2, DK1, DK2. Výsledky SHK. Mapa Repre H, DVýsledky Repre.

Poslední trénink, poslední stěžejní fáze. Po náročném programu chtěli trenéři vydolovat ze svých svěřenců maximum a tak jim nachystali tento kontaktní štafetový intervalový trénink, navíc v krásném terénu, navíc okořeněný možností porovnat si mezičasy s Repre ČR, která na totožných tratích absolvovala nominačky na ME 2014. A motivace zabrala. Běhalo se většinou rychle a přesně, na hraně možností unavených hlav a těl. Skvělý přístup (díky!) a skvělá tečka za povedeným soustředěním.

 

Zbylé mapy k odběru na klubovně a foto časem jako obvyke na rajčeti u Zuzky a dalších.

 

Závěrem? Poláci byli nadšení, já doufám, že vy jste si to taky užili a víc k tomu nemám. Snad jen, že příště bychom si některé úrazy mohli odpustit. Ale to je život. Neuděláš nic.

 

See you next time a ještě jednou velký díky všem, kteří organizovali, starali se, roznášeli a sbírali kontroly, nosili mrkve, zdobili perníčky a vajíčka, pletli pomlázky a pak omlazovali, chystali bojovku, atd. atd. ... je fajn trávit čas s lidmi, pro které je normální dělat věci pro druhé ... ;)

 

 

 

 

 


vask | 29.3.2016

zpětzpět