Zazvonil zvonec, sezóny je konec

Již několik týdnů dopředu se mozky všech členů dorosteneckého týmu, s příhodným názvem Malík Urvi, snažily rozluštit místo konání letošního zakončení sezóny. Po několika nepovedených tipech jsme se shodli, že letos zamíříme na Vysočinu, přesněji do penzionu Na Majlantě, nedaleko neslavně proslulé obce Ležáky.

 

Náš tým ve složení Apča, Andrejka, Áďa, Denča, Káťa, Dan, Kuba a Honza byl ubytován v nádherné družině místní školy, kde jsme ihned po vybalení věcí museli vyzkoušet všechny stavebnice a hračky. Hlavní program sobotního dne – více než desetikilometrová bojovka – začal chvíli před polednem, kdy jsme dostali roadbook, tedy knihu, která nás provázela celou bojovkou. Postupně jsme plnili kontroly, které měly za úkol otestovat naše znalosti a dovednosti. Některé nám přišly až přehnaně lehké a krom chvíle, kdy jsme se ocitli napůl vlastním zaviněním na jiné cestě, se nám velmi dařilo. Na sedmé (cílové) kontrole na nás čekalo opravu velké překvapení - za úspěšné absolvování bojovky dostal náš tým celá uzená vepřová žebra!

V neděli dopoledne byly naplánované štafety, které však kvůli špatnému počasí musely být přesunuty z lesa do našeho okolí. Ve tříčlenných rozlosovaných týmech jsme se snažili zapamatovat značky aut rozvěšené po okolí a pojmenovat je. Z dorostenců se nejlépe umístil Kuba (2.) a po něm Dan (3.) s Áďou (4.). Po dobrém obědě následovalo uklízení - že ho bylo - a cesta domů.

Jediné, co se dá vytknout letošnímu zakončení sezóny je absence dobrého počasí a Vojty, který dal přednost juniorskému soustředění v Maďarsku. A my už se během psychicky náročného točení koleček na dráze během zimní sezóny můžeme začít připravovat na další zakončení, které bude pravděpodobně první akcí pořádanou pod záštitou dorostenců.

Foto: Zuzka


Jakub Hájek | 16.11.2015

zpětzpět