Švédsko – den třetí: Povedený závod

Neděle 3.5. - Po zběžném oťuknutí švédských terénů jsme se hned pustili do akce. Zúčastnili jsme se závodu na klasické trati stockholmské oblasti, který byl pořádán na jihovýchodním okraji Stockholmu (nedaleko jezera Källtorpssjön).

Terén nebyl oproti tomu, kde jsme běhali doposud, tolik členitý - z plošiny plné opravdu hlubokých bažin vystupovaly nízké kopečky. Sice jsme všichni chybovali a ztratili cenné minutky, ale i přesto se závod docela povedl. V H18  byl nejlepší Vojta na 5. místě. Z našich holek na stejném místě v D18 suverénně vedla Klára Novotná. Mladší kategorie (16) měli mnohem větší konkurenci, protože ve Švédsku je do šestnácti let oblast nejvyšší soutěží, a přihlášených tak bylo mnohem víc. Nejlépe v H16 dopadl Šimon Chvátil na 14. místě. V D16 to byla Bára Chaloupská.

 

Shomaždiště

 

Na odpoledne byla naplánována exkurze do Stockholmu, kam nejelo pouze jedno auto s těmi, kteří se tam byli podívat loni. S odjezdem jsme ještě museli čekat na Jirku Chvátila, který se v lese trochu zapomněl. Dokonce za námi došel jeden z pořadatelů a ptal se, jestli o něm něco nevíme. Po limitu a s kontrolami, které už byly sebrány, ale nakonec hrdinně dorazil do cíle (který už byl také uklizený). Ve Stockholmu jsme se zdrželi asi hodinu a pak jeli rychle zpět. Čekal nás totiž ještě nočák a my se museli rychle navečeřet.

Nočák byl jako před týdnem dost „zajímavý.“ Některým zhaslo světlo, Vojta si bohužel něco udělal s tříslem a kontroly jakoby se v lese přemisťovaly ;).


Konec 26/2/2024 | 4.5.2015

zpětzpět