3.ZA - výsledky, mapy, sumář

Na úvod: těžší už to nebude ;) Příště si spíš malinko oddychneme - technická náročnost půjde o cca 10% dolů. To abychom si pak naplno vychutnali finále ... Obecně: pro někoho akcelerovala obtížnost ZA příliš rychle a nestihnul se adaptovat. Nevadí. V cíli by chtěl člověk zahodit mapu, ale důležité je, jaké rozpoložení mysli nastane doma po sprše. Romrzelost, která se postupně mění v chuť zvládnout to příště líp? Dokázat to sobě i ostatním? Velmi dobře, tak to má být. Krok 1 na této cestě ("i cesta může být cíl") je pečlivá analýza chyb. A mimochodem, ten trénink tam teď měsíc bude viset. Včetně reflexů ... A jak to teda dopadlo?

 

Kamenda potvrdil formu z minula a podruhý za sebou vyhrál. Zuzka taky potvrdila (papírový předpoklady) a svým časem spláchla nejednoho chlapa. Někteří jí unikli jen o vteřiny ;) V klubech už se zdá být hotovo. Nebo to OK99 ještě zkusí SHK zkomplikovat? Kompletní výsledky viz panýlek na webu SHK.

 

Jak jste zvyklí - farsta Mlíko a následný Lauf zůstávají v lese viset cca měsíc (komplet všude jsou červenobílá mlíka + reflexy pro NOB), tedy do 6.2. - mapa k dispozici v klubce SHK nebo zde. Připojuju i džejpegy farst pro vaše mapový archivy: mlíko, oranžová, růžová.

 

Příště se sejdeme v sobotu 7.2. - přihlášky budou otevřeny opět pod článkem s pokyny zde na webu SHK, a sice od úterý 3.2. dopo do středy 4.2.20h. Slávisti budou vykalený po výročce, tak se může OK99 pochlapit :) Opět bude připravena i kratší a lehčí varianta začínající na 7 bodech pro vítěze.

 

Úvaha na závěr (především pro naděje)

Když vás při ZA splete strom, co je mimo vaše informační kolečko. Když proběhnete kolem fáborku a nevšimnete si ho. Když se vám tak moc nedaří, že to chcete zabalit. To jsou prkotiny. Fakt. Aniž to tušíte, děje se totiž jedna opravdu důležitá věc ... Slyšeli jste někdy od zkušenejch orienťáků "mapařů" jak v rozhovoru nad mapou používají spojení jako "na čuchandu" nebo "cejtil sem jí vejš" atp.? Mimoděk komentují svůj cit pro mapu, pro terén, pro umístění kontroly. Instinkt. Každým takovým extrémním tréninkem, kdy váš mozek nemá nic, s čím by mohl pracovat, jen vrstevnice a buzolu, každým takovým tréninkem se tomuto instinktu přibližujete, doslova si ho dostáváte pod kůži. A to je cenný. Moc moc cenný. Až totiž při závodě nebude o co se opřít a všichni budou nadávat, že to bylo na náhodu, vy přijdete a řeknete: "To bylo snadný, sklesal sem 3 vrstevnice a čekal na ten malinkatej nosík ... odtamtud byl ten kamínek v zelenym jen 50m na azimut". Budou vás mít trochu za blázna a trochu za boha, ale protože budete první, nic vám neřeknou ... ;) Tak tohle tady teď máte možnost budovat. To za to stojí ne?

 

Obvyklé "řešení tricky postupů" (a postupy vítěze) jsou zde. Není co pitvat. V jednoduchosti se skrývá síla (a pro mnohé i úskalí) ... aneb precizní buzola, cit pro reliéf, dokonalý odhad vzdálenosti. Určitou ulívkou může být snaha rozkouskovat postup podle nějakého plánu ...

 

Díky za stále supr účast i vysokou konkurenci! Zdar.


vask | 8.1.2015

zpětzpět