Skupina veteránů


Veteránské soustředění 2016 - Frýdštejn

Josef Divecký | 7.4.2016

Letošní veteránské soustředění bylo předznamenáno termínem na apríla, což se projevovalo již v indiciích, které měly účastníky navést na místo tréninku – i na ubytování. Je s podivem, že jsme se na tréninku skutečně sešli, i když v počtu o něco nižším než obvykle. Poměr mužů a chlapů byl ovšem tradičně 1 : 2. Trenéři připravili jak zajímavé vrstevnicové mapy na páteční trénink, tak obvyklou dávku úkolů na sobotní putování – a samozřejmě i výživné nedělní štafety na ne-tradičně upravené mapě příznačně (nebo přízračně) nazvané Smetí. Při sobotním bodování se ukázalo, že muži obsadili první a druhé místo – zřejmě jsou více zaměřeni na výkon, zatímco my chlapi na zážitky, vyhlídky, kávičku, prostě na pohodu, což se nám splnilo měrou vrchovatou, i když jsme nestihly projít všechno. Například najít místo, kde stával skokanský můstek, budeme muset někdy příště.

Nedělni štafety byly opět v každém ohledu tradičně netradiční a skutečně prověřily naše schopnosti, zejména mentální, což se projevilo na výsledném pořadí.

A protože k tomu vyšlo i naprosto úžasné počasí včetně skvělé viditelnosti do blízkého i vzdáleného okolí, tak první dubnový víkend na Maloskalsku je třeba vyhodnotit jako více než vydařený. Prostě, kdo tam s námi nebyl, ten má čeho litovat,  což je částečně zřejmé i z vybraných fotografií od účastníků zájezdu , které jsou k dispozici na tomto odkazu FOTO

Autor článku: Růženka

 

Ukázka map z nedělních štafet




zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář:

Dáša F.: Moc pěkná prezentace. Krásná vzpomínka. Díky.

13.4.2016