Švédsko - den devátý: Zazvonil zvonec...

Zatímco všichni "normální lidé" spali, zazvonil Vojtovi ve 4 hodiny ráno budík, jelikož se chtěl jít podívat do arény na poslední dva úseky 10mily.

Stihl akorát Thierryho předávku a pak už jen mrznul a vzýval s ostatními sluníčko, aby se ukázalo zpoza stromů, prosvítilo arénu a hlavně zahřálo všechny přítomné. Slunce vykouklo, na trať vybíhal Bet a my mu všichni drželi palce. Svůj úděl zvládnul na výbornou, a tak ve 6:45 aréna tleskala dobíhajícímu vítěznému Kalevanu Rasti.

Tou dobou se na svůj úsek chystali ještě Předseda (Waxholms OK) a Dan Vandas (Tamperen Pyrintö 2). Včera si své odběhli také Hanka (Snättringe SK) v ženských štafetách, a zejména "stáleveformě" Jedla (Tamperen Pyrintö 2), který svůj tým na 3. úseku vytáhl o 30 míst na jejich maximum v celém závodě. Dan Vandas na 10. úseku vybíhal v 9 hodin z Restartu (=jiný název pro hanbastart) a slušným výkonem pouze 8 minut za Betem korigoval na 102. místo svého týmu.

Pak následoval už jen oběd, balení slávistického ležení a cesta směr Trelleborg. V přístavu proběhla večeře formou švédského "stolu" alias "Uzmi, co můžeš" a konečně nalodění na trajekt do Sassnitzu. V něm dospělí čerpali síly na noční cestu po Německu (=spali) a skupinu dorostenců spolehlivě bavila německá RTL se svými bizardními pořady :)

V deset jsme přistáli a po 8 hodinách jízdy jsme se ocitli v Hradci. V půl sedmé jsme dorazili na nábřeží...


Vojtěch Netuka | 7.5.2014

zpětzpět