Švédsko - den čtvrtý: Včeličky

Již počtvrté zdravíme ze Švédska a děkujeme za čtenářskou přízeň. Na dnešek (tj. úterý) předpovídali Noři i Švédové výrazné ochlazení cca o 10 °C, tato skutečnost nás ale nijak výrazně nezasáhla.

Po snídani jsme očekávajíce „mrazy“ vyrazili na dopolední trénink. Venku však bylo příjemně a my jeli auty na druhý konec mapy Gömmaren. Čekal nás totiž scorelauf. Naším úkolem bylo tedy za jednu hodinu navštívit co nejvíce kontrol ohodnocených 10-40 body; celkový součet 405. Nejpilnějšími včeličkami se ukázali být Vojta (385) a Andrea (304 – mínus 1 bod za desetisekundové překročení limitu), za nimi Dan Vandas (365) s Áďou (300), třetí byli Dandy (360) a Nikča (240). Trénink byl všemi ohodnocen jako velmi povedený.

Dnešní polední klid se poněkud protáhl, a to proto, že jsme se „navečer“ účastnili společného tréninku několika stockholmských klubů. Jak se však blížila půl šestá, obloha se začala smrákat a jen co jsme vylezli z klubovny, začalo pršet. Když jsme poté přijeli na parkoviště u lesa, kam se už začalo sjíždět jedno auto za druhým, z nebe se již snášel slušný liják. Nikomu se tedy ven ze suchého tranzitu moc nechtělo, ale než se odstartovalo, déšť naštěstí ustal. I tak byl les slušně promočený (my nakonec také) a kameny docela podkluzovaly. Na pořadu dne byly opakované starty. Rozdělili jsme se do 2-5členných skupinek a postupně vyráželi v 15sekundových intervalech na trať o 2-3 kontrolách. Užili jsme spoustu srandy a odnesli si ponaučení, že se neběhá na lidi, ale na objekt/kontrolu. Po příjezdu do klubovny se podávala tříchodová večeře - zelňačka, rizoto a palačinky (!!!) a proběhla návštěva sauny. No, a to je ze dneška vše. Žijte blaze!


Vojtěch Netuka | 29.4.2014

zpětzpět