Anketka 2013/2014

Už víme jaké výsledky jsme měli v loňském roce a také co se na nás chystá letos. Ale co subjektivní pohled? A od toho je následující článek. Skupině dospělých byly položeny dvě nevinné otázky:

1) Co se Vám povedlo v roce 2013

2) Cíl v roce 2014; na co se hodláte zaměřit; na co se těšíte

Kdo chtěl, tak odpověděl (případně se na ní/něj umně zatlačilo); někdo je ztracený případ (minimum). Na odpovědi se můžete právě podívat. Jsou velice zajímavé. Děkuji za ně i za laskavé svolení k publikování. Kdyby někdo nebyl mezi těmito sympatickými jedinci a chtěl být, nechť koná (napíše mně).

 

Bobík

1) Přispění ke krásnému výkonu 2 družstva
2) Opět postup do co nejlepšího družstva a trošku se snažit potrápit vetoše v nějakém A finále na mistrovství, teda hlavně tam nejdříve postoupit :)

 

Eda

1) 3. místo v ČP 2013 pro mě znamená potvrzení stabilní výkonnosti během celého roku.

2) Dokončit VŠ, etablovat se v zaměstnání, jít si alespoň 3x týdně zaběhat a zvládnout se při tom i těšit z OB. Zvládnout funkci stavitele MČRsŠ.

 

Eliška

Rok 2013 jsem si užila i bez větších úspěchů v OB a na rok 2014 se už moc těším :)

 

 

 

Fanda

1) Ozenil jsem se, zdolal BA (s Tukim), ubeh dalsi ½ maraton, objel par cyklomaratonu

2) Ubehnout dalsi ½ maraton, objet par cyklomaratonu, dat i nejaky OB zavod, uvidime co s dalsi rodinnou metou :o)

 

Filip

1) co se týká orientačního běhu, tak se mi v roce 2013 podařilo vždy vrátit z lesa a víc už asi nemůžu chtít. Bohužel mapové chyby mě sráží k zemi a tak si musím psychiku často srovnat při "hladkém" běhu bez mapy. V roce 2013 jsem naběhal celkem 3121 km a nejkvalitnějším závodem pro mě byl první ročník Hradeckého půlmaratonu, kde se mi podařilo zaběhnout slušný čas 01:20:52.939. Oproti roku 2004 (kdy jsem měl asi o 15 km méně) se mi ještě letos podařilo vylepšit své osobní rekordy na Malé ceně Velké Verandy a ve Slatiňanech na Monaku, což dokazuje, že fyzicky jsem na tomke svému věku snad dobře.

2) V roce 2014 se především chystám na dva maratony (květen - Praha, říjen - Kladno) a dva půlmaratony (duben - Pardubice, říjen - Hradec Králové). Ve zbytku zařadím běžecké závody z blízkého okolí a samozřejmě i nějaký ten závod OB v rámci Včp, kde se chci hlavně vrátit z lesa. Poslední cíl je v roce 2014 naběhat přes 3500 km, pokud vydrží zdraví, ale především se chci během bavit.

 

Funík

1) Jarní část sezóny jsem se na závodech příliš neobjevoval a spíše jsem se věnoval trénování - nabíral jsem objem. Veškerá má příprava se upínala na HPL. O to větší zklamání bylo, když start na tomto prestižním seriálu mi znemožnilo zranění. Po prázdninách jsem zvolil jinou metodu tréninku - krátké frekvenční sprinty (většinou na ujíždějící autobus), sem tam nějaká ta abeceda (nejen běžecká) a usilovná koncentrace na vrchol sezóny - rodinné štafety. Myslím že všechny, včetně mě, překvapilo nominování černého koně na nejdůležitější třetí úsek. (myšleno mě- pozn. autora) a výsledek?vynaložená dřina se zúročila a já vytáhl naší rodinu z nepopulárního 24. místa na úžasnou 23. pozici. 
2) A cíl v roce 2014? asi bych chtěl trochu shodit ten objem, který jsem nabral v jarní části loňského roku. 
Než ale oficiálně vyjdu s něčím konkrétním,musím si nejdříve podrobně proštudovat kalendář závodů a vybrat si svůj závod letošního roku...A předem avizuji, že se nebude určitě jednat o nějaký oblastní žebříček..výš jen výš, tam mé kroky míří.

 

Hans

1) Úplně vše, co bylo tento rok potřeba zvládnout, udělat, zařídit, rozjet.

2) Překonat letošní rok.

 

 

Havli

1) Podařilo se mi na podzim na americkém Středozápadě vyhrát 4 závody a ještě k tomu být 6krát na bedně. A teď k tomu opravdu důležitému. :D Loňský podzim pro mě byl orienťácky hodně zajímavý, protože se po dlouhých letech stal orienťák mojí hlavní volnočasovou aktivitou. A já si to náramně užíval. V americkém univerzitním městě Champaign ve státě Illinois loni založili malý orienťácký klub. Spolu s malou skupinou orienťáckých nadšenců jsme se snažili klub dále rozvíjet. A tak jsem stavěl tratě, trochu mapoval a hlavně se snažil motivovat začínající orienťáky. Mimo orienťák jsem dostal loni šanci absolvovat tři skvělé profesní GISácké stáže v USA, za což jsem velice vděčný.
2) Nyní se těším hlavně na únorový návrat domů do Čech. Doufám, že si nadšení pro orienťák aspoň částečně přenesu i do Slávie a najdu někdě svoje místo jak podpožit klub. Co se týče závodnických cílů, tak hlavně běhat v pěkných terénech. Konečně bych si rád poprvé zaběhl na MČR družstev v dospěláckém týmu. Mám signály, že se mnou kapitán E družstva počítá do základu. Do sezóny vykopnu 23. února na golfu v Dřítěči, což bude zajímavý terén hned na úvod.

 

Heppy

1) 1.4.2013 jsem konečně po roce zase začal naplno běhat; posun v ranku z 211 na 54 místo; postup do finále A na MČR KT a KL

2)MČR KT, KL a samozřejmě štafety a družstva :)

 

Jedla

1) V první polovině roku jsem se věnoval výhradně JWOC. Dopadlo to dobře, takže spokojenost . V létě jsem trochu poběhal, v srpnu vyhrál prestižní Piškot Kap, v září vybojoval 9. místo na mistrovské klasice a snad i trochu pomohl v týmových soutěžích.

2) Nejdřív musím něco natrénovat a pak se uvidí . Možná se po roční pauze podívám na Sever, možná zkusím něco delšího po tvrdším povrchu, lákají mě terény českých lesních šampionátů, chci jet BéÁčko, budu se jako hlavní rozhodčí podílet na přípravách českého mistrovství v nové disciplíně - sprintové smíšené štafety, společně s Honzou Netukou budeme trénovat naše dorostence.

 

Kája Teplá

Konečně jsem se dostala do období fyzického i psychického, kdy tento sport dělám pro to, abych se jím bavila, aniž bych přemýšlela do kolikátého místa bych měla být, aby mi to na něco stačilo, koho musim /bych měla porazit, aby to bylo dobré atd., a za to jsem vcelku ráda. Za uplynulou sezónu jsem pyšná na to, že jsem dokázala překvapit nejen sebe, ale i ostatní a rada bych tím navázala i v sezóně následující. Chci si užít závody jak v lese, tak na shromaždišti s kamarády, to mi stačí.

 

Kuba

1) Dvakrát 180 km na kole; middle ve finále D (2.); middle na Kokořínsku; účast na poháru elity; zisk východočeského poháru; žádný zabalený závod

2) Dělat vše nejlíp jak umím; těším se na všechno ;-)

 

Lenka Mechlová

1) Povedlo se mi získat zpět licenci R. Ale především jsem zaznamenala moji historicky první účast ve finále A na klasice v dospělých.

2) V následujícím roce se těším na společné akce s klubem. Snad vyjde nějaký ten zahraniční výjezd.

 

Marťa

1) Povedlo se mi vyběhnout licenci E. Sice nevím, jestli o ní tak úplně stojím, ale aspoň na ty sprintové štafety se snad bude hodit. Nejlepší závod za celý rok jsem běžela pravděpodobně na MČR družstev, takže formu jsem si myslím načasovala dobře:)
2) Těším se na závody v zajímavých terénech, na noční s reflexy a na soupeřky v D21A (tím nemyslím finále na klasice a na middlu)

 

MaTo

1) V roce 2013 se mi podařilo odrodit jedno dítě a odběhnout jeden kraják.
2) Cíl v roce 2014 mám běhat pro radost, relax a regeneraci mysli, tzv. vyčistit si hlavu a srovnat myšlenky.

 

Míca

1) Kvůli nemocemi poznamenané přípravě toho nebylo moc, ale hrdý jsem na (myslím) kvalitně zaběhnutou dlouhou noc na Tiomile a na fakt, že jsem se dokázal aspoň trochu dát do kupy pro podzim. Mimo závodní stránku toho bylo naštěstí víc ;)

2) Určitě chci projít zimní přípravou bez zranění a nemoci, a zaměřit se v ní chci víc na lesní disciplíny směrem na štafety a klasiku. V těch cítím největší sílu a potenciál. Takže hlavní cíle leží v podzimních mistrovstvích. Na jaře se budu snažit nabrat nějaké ty body do rankingu a ladit budu na mistrovství na krátké, ovšem s ohledem na výše zmíněné hlavní disciplíny.

 

Pavla Myslivcová

1) Mimo sportovní oblast se mi podařilo postoupit do 2. ročníku na VŠ. Co se týče orienťáku, jarní sezóna se mi nepovedla úplně podle představ, zato podzimní byla vcelku úspěšná. Vybrala bych 3. a 4. místo na Áčkách v Šemanovicích, 5. místo z MČR na klasice a 4. místo na MČR v horském OB. Za zmínku by stálo i 3. místo na Beskydské sedmičce. 
2) Plánuju dál běhat, protože to mě baví. Uvidí se, co přinese přestup do dospělácké kategorie, tudíž si nechci dávat nějaké nesplnitelné cíle. Ale určitě se budu snažit podávat výsledky odpovídající mým možnostem.

 

Piškot

1) podařilo se mi začít běhat
2) chtěl bych vydržet běhat

 

 

Šába

1) nic

2) na letní vícedenní

 

 

Vrabec

1) Ja jsem se po roce a pul mimo OB dokazal vratit a to lip, nez jsem si predstavoval. Povedlo se mi ziskat titul:) mistra oblasti na klasice, zaradit se do prvniho druzstva a jednou dobehnout stafety na prvnim useku ve vedoucim baliku:). 
2) 2014 se chci dostat do finale A na kratke ( to se mi jeste nikdy nepovedlo) a bojovat o co nejlepsi stafetu ci druzstvo.

Vorel

1) Začal jsem běhat, což bylo k mému pokročilému stadiu totální zlenivělosti velkým úspěchem. I když z hlediska těch, kteří trénují, stojí moje běhání za nic, ale přesto se v mém případě rozhodně jedná o pokrok. Pomohl jsem s pořádáním JWOC Tour - tyto závody bych zpětně hodnotil pozitivně, a až na pár lokálních neúspěchů vše proběhlo bez větších komplikací.

2) V roce 2014 se hodlám zaměřit na redukci hmotnosti, a s tím související zvýšení počtu naběhaných kilometrů. Samozřejmě se hodlám účastnit maximálního počtu OB a snad i MTBO závodů a maximálně reprezentovat oddíl. Dále můžu ubezpečit čtenáře zZ blogu, že neusneme na vavřínech a četnost článků bude větší než v roce 2013.

 

Zuzka

1) Míša

2) Vrátit se aspoň trochu do OB "rytmu" a aspoň nějak slušně běhat...


Jakub Weiner | 20.1.2014

zpětzpět