Průchod sem, průchod tam, kterým se asi vydám?

Tento víkend jsme zavítali na Kokořínsko do okolí Šemanovic. Čekal nás náročný členitý terén – hluboká údolí lemovaná mohutnými pískovcovými bloky s mnoha průchody. Vypadalo to na komplexní zkoušku orientačních dovedností. A to se také na nás všech potvrdilo.


Sobota již tradičně patřila klasice. Potrápily nás zejména volby postupů a s nimi všudypřítomné zdolávání brutálních kopců. Nejlépe si z nás vedla Andrea, která si kvalitním výkonem doběhla pro 6. místo v D14B, o 10 míst za ní skončila Nikča. V D16A se na 24. místo protrápila Áďa. V H16A podal velmi solidní výkon Honza, ten skončil 11., po nevydařeném výkonu vzdal Vojta. V kategorii H16B běžel Dan, ale tomu se závod nevyvedl dle jeho představ a obsadil 10. místo. O místo hůře dopadl Vašek v H18B.

Na neděli se naše mužská polovička posilnila vynikajícími burgery z mělnické restaurace. Middle ve skalách byl opravdová výzva. Po sobotním fiasku si reputaci zlepšil Vojta, který zbytečnou chybou na předsběrku přišel o vedení a spadl na konečné 3. místo. Pár chyb shodilo Honzu na 17. pozici v téže kategorii. Dan směle mířil k výbornému výsledku, ale orazil jinou kontrolu, což znamenalo DISK. Vaškův závod ovlivnil nepříjemný slejvák, takže nakonec 12. Holky v D14B se tentokrát srovnaly na 15. a 16. pozici, a to v pořadí Nikča, Andrea. Áďa nejspíš bude chtít na tento víkend co nejrychleji zapomenout – zakončila ho 25. místem.

Příští týden se již poněkolikáté vydáváme směr Jeseníky, kde nás čeká individuální vrchol sezóny – MČR na klasice v lesích severně od malebného Rejvízu. Vyrážíme v sestavě Áďa, Dan, Honza, Vojta a Vašek, Kuba na podzim doléčuje svůj kotník z Advanty. Pro Vojtu je to rovněž klíčový závod kvůli nominaci na letošní MED. Držte palce, výsledky se (snad) dostaví!


Vojtěch Netuka | 16.9.2013

zpětzpět