MČR štafet a klubů

(foto Zuzka, Lukáš, úprava Kuba)

Poslední mistrovské závody sezóny nás zavály na východ až k Brnu. Shromaždiště bylo na nudloidní louce podél silnice vedoucí z Ochozi do Březiny. Čekal nás docela kopcovatý terén s trochou erozních rýh a jam, jinak vcelku dobře průběžný a rychlý.

V sobotním závodě štafet jsme vyslali do boje jednu štafetu H21 a dvě štafety D21. Počasí bylo skoro letní, přesto záhy po doběhu prvních mužů zmrzl pořadatelům úsměv na rtech. Závodníci si totiž ztěžovali na prohození čísel dvou kontrol v závěrečném pytlíku. Kategorie mužů byla zrušena, ostatní to měli už z 99% v pořádku (krabičky se podařilo rychle vyměnit).

Nakonec tedy nemusí pánskou část našeho oddílu až tak mrzet, že měla na mistrovství jen jednu štafetu ve složení Šába-Míca-Eda. Kategorie D21 se pro nás vyvíjela od začátku příznivěji. Verča potvrdila super štafetovou formu a rozběhla to na 7. místě. Zuzka vylepšila umístění na 3. příčku. Medailová pozice je však v letošní konkurenci spíš jen zbožným přáním, a tak Marťa finišovala nakonec na 5. místě. Naše druhá štafeta se také neztratila v mistrovské konkurenci a ve složení TePe-Pavla-Eliška doběhla na 21. místě z 38 týmů. Pro porovnání loni byla naše bilance 7., 13. a 24. místo.

Díky zrušení mužské kategorie si můžete prohlédnout přes 10min trvající TV záznam ze závodu žen.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10183677624-beh/312297370010051-m-cr-v-orientacnim-behu/

Další den to bylo o něčem jiném. Někdy okolo půl sedmé začalo na střešní okno v našem pokojíku jemně kapat. Když jsme přijeli na shromaždiště, tak už střídavě pršelo a mžilo. A nezůstalo jen u toho. V průběhu závodu se spustil liják, který postupně rozbahnil louku, koridory, předávku, cestu ke startovnímu lampionu i les. Takže divácky to bylo zabité, celý den se moknout u koridorů chtělo jen málo komu. Pořadatelsky to pak musela být úplná pohroma. Po menších personálních rošádách a licitování s veterány se nám podařilo sestavit tři týmy. Ten první nakonec běžel v sestavě Heppy-Marťa-Kuba-Verča-Eda-Zuzka-Míca. Po prvních čtyřech úsecích jsme se pohybovali na konci první desítky. Pak nastoupil Eda na nejdelší pátý úsek a díky skvělému výkonu nás posunul na sedmé místo a konečně ukázal záda pronásledovatelům z B týmů TUR, LPU a ZBM. Zuzce a Mícovi se na posledních úsecích (kde je vždy značná konkurence) podařilo už tento výsledek udržet. Reálně jsme mohli bojovat o 6. místo s Pragovkou o tři minuty před námi, ale na víc jsme letos asi neměli. Naše ztráta na čelo byla více jak 18min a k bronzu nám chybělo 11min. Zdá se, že po medailově tučných letech se budeme muset spokojit s bojem o velkou bednu a odrážet útoky někdy pěkně našlápnutých B týmů. Utěšovat se můžeme aspoň tím, že medailově na prázdno vyšly letos i mnohem papírově silnější družstva PHK a LPU. V lehkém terénu se dělaly až neuvěřitelné mapové chyby a pořadí se v dospělých přelévalo málem jako v žácích. Druhé družstvo ve složení Boban-TePe-Míra-Eliška-Šába-Pavla-Funík skončilo 28. z 49. klasifikovaných. Třetí družstvo ve složení Smíťa-Bára-Lukáš J.-Lenka D.-Lukáš D.-Dana-Paki bohužel rozšířilo početné řady diskařů.

 

Sobota – štafety

H21 – zrušeno

D21: 1. TUR 1 124:13, 5. SHK 1 (Verča-Zuzka-Marťa) 129:54, 21. SHK 2 (TePe-Pavla-Eliška) 157:23

 

Neděle - družstva

HD21: 1. ZBM 1 308:20, 7. SHK 1 (Heppy-Marťa-Kuba-Verča-Eda-Zuzka-Míca) 326:52, 28. SHK 2 (Boban-TePe-Míra-Eliška-Šába-Pavla-Funík), -. SHK 3 (Smíťa-Bára-Lukáš J.-Lenka D.-Lukáš D.-Dana-Paki) disk


Martina Hepnerová | 10.10.2012

zpětzpět