Dosavadní průběh ZHL

Zimní hradubická liga není zrovna téma o kterém byste v sekci dospělých našli tucty článků. Už minulý rok zde o ní byl jen jeden krátký se závěrečnými výsledky. Naštěstí jsem se z čista jasna odnikud objevil já, Smíťa (znějící fanfáry), abych to napravil. Bohužel už nám většina (5 ze 7) závodů proběhla a jeden byl zrušen takže napíšu aspoň takové celkové shrnutí.

 

Klokan kros - 27.11.

Zimní hradubická liga začala tradičně Klokan krosem s rekordní účastí. V hlavní mužské kategorii se dařilo Heppymu, který dokázal vyhrát. Dále pátý skončil Vask, 7. Kolík, 8. Smíťa, 16. LuDu, 18. Míra a 20. Paki. V HK pak ukořistil druhé místo Kuba. I na nejdelší dámské trati byla bedna. Postarala se o ni třetím místem Verča před čtvrtou Pavlou. Třetí byla i Marťa v kategorii D. Dále 8. Jana, 9. Kája, 10. MaTo, 13. Eliška a 23. Bára.(Výsledky)

Malá cena Velké verandy - 4.12.

Druhým závodem byla Veranda, tentokrát beze sněhu ale zato s jílem. V silně obsazených mužích byl nejlepší 12. Heppy před 20. Kolíkem, 25. Smíťou a 38. LuDu. V neméně nabité dámské kategorii skončila jedenáctá Verča. (Výsledky)

Vánoční sprint - 18.12.

Třetím v pořadí byl policajtský Vánoční sprint. Na dosud nepoužitém prostoru za Futurem byl připraven mapově dost jednoduchý běžecký závod, což ne každého potěšilo. Elitní mužskou kategorii vyhrál Eda a na velké bedně se ještě šestým místem umístil z Finska přilétnuvší Míca. Další pořadí 8. Smíťa, 9. Heppy, 10. Vask, 11. Kolík (všichni ve 12 vteřinách), 16. Kuba, 20. Shaby, 25. Piškot, 28. Havli, 32. Míra, 36. Ludu, 44. Paki a Boban, který neuhlídal kontroly. V dámské elitě se umístila třetí Zuzka a pátá byla Marťa. Dále 8. Verča, 19. Jana, 25. Bára a 26. Eliška. V kategorii D byla 18. MaČe. (Výsledky)

Krátká trať - Kuňka - 8.1.

První lesní závod sliboval trochu serioznější orieňťák. Spousta (třetina až půlka) závodníků se ale nedokázala vyrovnat s předem oznámenou absencí kódů, vzali jinou kontrolu a byli DISK. Jedním takovým byl i jinak v HE suveréně nejrychlejší Eda. Nejlépe na tom tak byl v této kategorii 7. Shaby, pak 19. Ludu a 22. Míra. Eda, Kolík a Kuba se stali obětí 11. kontroly. V DE se od nás nepodařilo zdárně dokončit nikomu. Martě, Verče i Báře chyběla 4. kontrola. (Výsledky, mapa DE, mapa HE - 1.část, 2.část)

Vinice kros - 29.1.

Účast na Vinici byla stejně jako na Klokan krosu rekordní. Avšak v opačném významu. Na startu se shromáždila asi třicítka závodníků, která odolala běžkařskému trávení neděle. Posádka Kolíkova auta tak obsadila první tři místa v nejdelší kategorii HE(Vojta zas vyhrál H). Eda s přehledem vyhrál, druhý byl Smíťa a třetí Kolík. Pátý skončil Shaby. (Výsledky)

 

Průběžné výsledky ZHL po 5 kolech

4. Eda, 5. Heppy, 6. Smíťa, 7. Verča, 13. Kolík, 15. Shaby, 21. Zuzka, 25. Marťa, 35. Pavla, 39. Vask, 55. Míca, 80. Kuba

A dál??

Závod, který jsme měli pořádat se z klimatických důvodů nekonal (oficiální vyjádření), takže nám už zbývají jen 2 závody ZHL a to Kuňka kros (4.3.) a hřeb celé ZHL Jarní pohár (17.3.). Toť prozatím vše.


Jan Smitka | 18.2.2012

zpětzpět