Prezentace z výročky - shrnutí 2016 / náhled 2017

Stihnout za šest minut odprezentovat sportovní činnost skupiny je docela fičák. Kdo na výročce byl, ale třeba vše nepochytil nebo si nestihl prohlédnout tabulky s výsledky, ten možná uvítá příležitost si prezentaci ještě jednou prohlédnout. Kdo nebyl, ten se třeba také rád podívá.
Jedná se zároveň o stručné shrnutí našich sportovních výsledků za rok 2016 a letmý náhled do sezóny 2017.

 


Prezentace ke stažení - zde (velikost 1,6 MB).

 

Složení skupiny v roce 2016

Jádro skupiny tvoří dlouhodobě 7 závodníků, kteří celoročně objíždějí většinu soustředění a republikových závodů (Nikča, Apča, Andrejka, Áďa, Honza, Dan a Vojta) a dále s námi trénují a závodí další 3 závodníci (Kuba, Káťa a Danča). Letos poprvé s námi na některé tréninkové akce a závody cestovali také naši polští kolegové.

 

 

Příprava v roce 2016

Příprava na sezónu 2016 probíhala podobně jako v minulých letech. Samozřejmě se zvyšovaly tréninkové dávky a intenzita. Již potřetí jsme trénovali ve Švédsku, tentokrát hodně na severu až u Falunu.

 

 

 

 

Žebříček A 2016

V závodech žebříčku A jsme sice stáli pouze 4x na bedně, nicméně v TOP 10 jsme se umístili 29x. V celkovém hodnocení byla nejlepší Nikča na 4. místě v D16. Mezi desítkou nejlepších pak ještě Apča 6. v D18, Dan 7. v H18, Andrejka 8. v D18 a Vojta 10. v H20.

 

 

 

Český pohár štafet 2016

V sedmi závodech Českého poháru štafet stály dorostenky 5x na bedně a celkově si vyběhly 2. místo. Dorostenci byli 5x mezi nejlepší desítkou a celkově jim patří 7. místo.

V České lize klubů jsme skončili těsně pod stupni vítězů na 4. místě.

 

 

 

Mistrovství ČR 2016

Speciálně zaměřená příprava na hlavní domácí vrcholy se vyplatila. Získali jsme celkem 7 medailí. Nikča má 3 individuální medaile a jednu štafetovou společně s Apčou a Andrejkou. Apča, Dan a Vojta mají k tomu jednu individuální medaili. V první desítce jsme byli celkem 24x, z toho 16x to byla velká bedna.

 

 

Body talentované mládeže 2016

Rok 2016 byl pro náš dorost a juniory zřejmě nejúspěšnější minimálně za posledních 17 let. Dokazuje to bodování za talentovanou mládež, kam se započítávají umístění na MČR a v konečném pořadí ŽA. Zatímco v letech 1999-2015 jsme získali v přepočtu nejvíce 83 bodů, letos to bylo 115. V porovnání s ostatními kluby máme nejvyšší bodový nárůst proti roku 2015. Važme si toho, takový rok se nemusí jen tak opakovat.

 

Světové závody 2016

Apča a Nička oblékly reprezentační dres. Apča získala se štafetou stříbrnou medaili na Mistrovství Evropy dorostu. Ze Středoevropského poháru dorostu si Apča odvezla zlato ze štafet a Nikča stříbro ze štafet a bramboru z krátké tratě.

 

 

 

 

Příprava v roce 2017

Na sezónu 2017 se připravujeme podobně jako v minulých letech, pouze jsme některé tréninky prohodili a některé, doufejme, zkvalitnili. Přes zimu, jaro i podzim máme za týden až 4 společné tréninky. Opět se pojede trénovat do Švédska, tentokrát na západní pobřeží k Göteborgu.

 

 

 

Hlavní závody v ČR 2017

Na domácí scéně se zaměříme na sedmičku domácích šampionátů (klasika, middle, sprint, noční, štafety, sprintové štafety a družstva) a dále na 8 závodů žebříčku A a 6 závodů Českého poháru štafet.

 

 

 

 

Juniorská reprezentace 2017

Na světové juniorské scéně bychom mohli letos vidět někoho ze čtveřice Apča, Andrejka, Dan a Vojta. Juniory čeká v červenci Juniorské mistrovství světa ve Finsku a na přelomu září a října Juniorský evropský pohár v Rakousku.

 

 

 

 

Výběr dorostu 2017

Do evropských dorosteneckých akcí mohou letos zasáhnout Nikča, Apča a Andrejka. Dorostence čeká na přelomu března a dubna Středoevropský pohár dorostu v Polsku a na přelomu června a července Mistrovství Evropy dorostu na Slovensku.

 

 

 

Děkujeme za podporu

Moc děkujeme všem, kteří nás podporují a fandí nám.

 

 

 

 

 


Michal Jedlička | 29.1.2017

zpětzpět