Víkendovka 2.-4.9. - Fojtka / Desná-Souš / Jakuszyce - SUMÁŘ

V pátek večer jsme se všichni sešli na chalupě Dominika. Čekal nás náročný sobotní program vč. "sledovaného middlu", proto se šlo na poměry SD docela brzo spát.

 

A vyplatilo se. V dopoledním těžkém kamenitém terénu deklasovala naše děvčata konkurenci a ve výsledcích figurovala v první pětce hned čtyři slávistická jména! Už tak skvělý výsledek navíc dokázaly Lenka, Zuzka, Míša a Martina do puntíku zopakovat i odpoledne při lesním sprintu - výsledky. Gratulujeme! Ostatní ženy se nevyvarovaly větších chyb, ale závody si myslím v krásných terénech a v letním počasí užily. Muži v nabité konkurenci tak úspěšní nebyli, nicméně především dopolední 3.místo Edy Šmehlíka s odstupem 70sec. na vítězného Páju Kubáta je třeba ocenit. Výsledky H21 dop middle, odp sprint. Po dvou krásných, ale náročných závodech následoval přesun zpět na Dominiku. Část výpravy si cestu zpestřila návštěvou Frýdlantského pivovaru. Večer jsme pak zakončili jídlem, pitím a ohněm.

 

V neděli nás čekal další silný zážitek v podobě horského middlu na polské straně Jizerských hor. Mapy i výsledky jsou zde. Ženy opět skvěle - v první jedenáctce šestinásobné zastoupení!, ale i muži tentokrát výborně - v první pětce hned tři jména! Nicméně pokud měl sobotní dopolední závod jistý náboj nervozity vzhledem k NK 2016 a související nom.tabulce, neděle už byla čistě o zážitku a o výsledky tolik nešlo. I přesto samozřejmě naše výkony potěší, tím spíš, že vrchol sezóny se nezadržitelně blíží.

 

Jedinou skvrnou jinak velmi podařeného víkendu tak zůstává pouze nechtěné odhalení Andreje Tomalíka (v SHK známého pod jménem Ondřej Tomalík), jehož hackerských služeb již nemůžeme v budoucnu využít, neboť byl polskou stranou odhalen a ve výsledcích demaskován. Škoda.


vask | 8.9.2016

zpětzpět