Oseček 28.3.2015: Vybíráme z pokynů

Byly zveřejněné pokyny. A my tak do nich můžeme nahlédnout a učinit malý výtah, co Vás čeká.
Na první pohled může systém závodu vypadat nepatrně komplikovaně, ale jak by řekl jeden nejmenovaný tiskový mluvčí nejmenovaného prezidenta "je to velmi jednoduché" a zároveň "je to velmi zajímavé" a "to bych zdůraznil"...


:: Jsou dva cíle. Ano dva. Proč? Poznáte po závodě ;-), každopádně obecný důvod je přizpůsobit tratě specifickým požadavkům jednotlivých kategorií. To je formulace, jak od nějakého tiskového mluvčího, že... Zkrátka a "prostě", aby si to každá kategorie užila.
Jeden cíl je v centru (resp. 100 m) a druhý v lese, vzdálen od centra 1km. Jaký cíl máte, můžete zjistit v tabulce na konci pokynů. Obecně je to tak, že žactvo, dorost a dospělí mají cíl v centru; veteráni potom ten v lese.

:: Některé kategorie dostanou na startu do mapníku dvě mapy. Na horní mapě bude první část tratě, která končí kontrolou, v jejímž místě je na dolní mapě zakreslen start. Opět můžete zjistit ve zmíněné tabulce – jedná se o DH18, DH21A,C a DH35.

:: Ještě se zmiňujeme o systému dospělých kategorií, kde v souladu s rozpisem došlo ke spojení "pražských" podkategorií L a K s "východočeskými" A a C. Výsledné označení je A a C. Tak je to na popisech i na mapách.


Jakub Weiner | 25.3.2015

zpětzpět