Víkendovka před MČR štafet a družstev - byla to pecka!

Poslední víkend před vrcholem sezóny - MČR štafet a družstev - strávila velká část skupiny dospělých (18 + Terezka a Lucinka) v penzionku Pavel přímo pod hradem Pecka. Proč? Chtěli jsme ladit - specifické i obecné mapové dovednosti každého z nás i tým jako celek. A naladili jsme! Atmosféra byla skvělá! A co se všechno semlelo?

 

V pátek večer proběhlo již tradiční cvičení MH, tentokrát zaměřené na VČP na Opičce, jež nás čekal v sobotu a důležitý pro nás byl ze dvou důvodů: 1) oblasti s pozůstatky po těžbě, kterými je mapa Opička tak krásná, specifická a těžká zároveň, nejsou zcela vzdáleny tomu, co nás také může potkat příští víkend 2) závod byl součástí Nominačních kriterií SD pro rok 2014.

 

Vyzbrojeni taktikou odvozenou z MH jsme se se sobotním závodem vypořádali se ctí a zaznamenali také jeden velmi podařený comeback, jež má na svědomí Eda. Gratulace veliká! Sršně, vrtulník, kapačky a respirační přístroje nás už neohromí, jedná se z našeho pohledu o obehraný evergreen. Zde jsou mapy H21A a D21A a výledky s mezičasy.

Po návratu do "chalupy" následoval oběd a odpoledne vyplněné osobním volnem každého z nás. Někdo se věnoval tréninku s dorostem, někdo koštoval novohradecký burčák, někdo šel na Pecku, někdo na houby, někdo se vydal zkoumat architekturu první mechanické tkalcovny v Čechách, někdo navštívil léčitele. Terka s Luckou běhaly kolem gauče a byly k neutahání. Prostě povedený den.

 

To důležité nás čekalo večer. Nejdříve jsme lehce zhodnotili a rozebrali VČP a poté se již v myšlenkách přenesli do příštího víkendu, na který se tolik těšíme. Kauč měl prezentaci, kterou si přítomní odvezli domů v lehce odlišné tištěné podobě, a i vy z ní teď můžete čerpat mapovou i týmovou inspiraci během celého nadcházejícího týdne (jen buďte prosím trpěliví při načítání, jsou to velké soubory). No a básník (příp. Jára C.) by náš sobotní večer shrnul asi takto:  Byla to pecka, slyšela nás celá Pecka!

 

Víkendovka byla zakončena nedělním tréninkem, který pro nás připravil Jedla na mapě Čertovy skrýše (3x farstovaný úsek cca 1,5km - čtveřice výkonnostně vyrovnaných závodníků startuje společně a s krátkým odstupem 90sec. startuje na stejné tratě další čtveřice atd. - řešení obvyklých mapových problémů je tak rozšířeno o "štafetový faktor" a závodník, pokud chce uspět, musí zcela vymazat vliv okolí na svůj výkon). Cílem tréninku tedy bylo především sladit rychlost běhu s mapou tak, aby výsledkem byl co možná nejplynulejší a mapově čistý výkon - to vše ve specifických podmínkách štafetového závodu, který nás čeká za týden na MČR Š+D. Všem se vesměs dařilo a byla radost to sledovat. Tohle se nám příští týden vrátí! Mapy - A1, A2, A3, A4 // B1, B2, B3, B4 // C1, C2, C3, C4.

 

Díky všem za účast a za atmosféru, kterou jsme vrátili do SD!


vask | 5.10.2014

zpětzpět