Mistrovství ČR middle (ASU) - 21.-22.6.

Ještě se na chvíli vrátíme k nedávnému vrcholu jarní sezony. Základní a všeobecné informace jsou na hlavní stránce, víme tedy, že se zde velmi dařilo našim dorostencům. V dospělých se do finále probojovali 3 zástupci - v ženách Lenka Mechlová a v mužích Michal Jedlička a naše nová posila Wojciech Dwojak. Lenka se držela velmi dobře, po dvaceti sedmi minutách (zhruba deset minut před cílem) se objevila dokonce na pátém místě, bohužel na další kontrole hodně chybovala a doběhla nakonec devatenáctá. Jedla finálovou trať absolvoval (zdá se) bez větších výkyvů a obsadil v poměrně těsném závodě 13.místo. O půl minuty rychleji, a z našich tak nejlépe, zakončil Wojciech, který měl mírně lepší úvodní partii (na třetí kontrole dokonce vedl) a při své premiéře v našem týmu mu v kompletní české špičce patří 10.místo. Gratulujeme!

A protože jsme byli zvědaví, trochu jsme se Wojty pozeptali, jak viděl mistrovský víkend:

"Se svými závody jsem spokojený. Dosáhl jsem svých cílů, které jsem si před závody dal. Předvedl jsem dobrý výkon, ikdyž na takovou fyzickou výzvu jsem úplně připravený nebyl. Moc se mně líbil můj flow (to je takový překladatelský oříšek - řekněme plynulost - pozn. redakce), čtení mapy bylo plynulé a opravdu jsem si užil každý krok v tomto terénu, ikdyž v závěru už to byl boj.

Před závodem jsem si stanovil taktiku, kterou jsem se snažil plnit po celý závod; a na štěstí jsem se nespoléhal. Ačkoliv byly terén a trať náročné, chyboval jsem jenom drobně, což bylo způsobené únavou.


Závody v Čechách jsou vždy vyjímečné a mistrovství zvlášť. Vše co dělá orienťák nejlepším sportem na světě (terén, mapa, tratě) bylo na nejvyšší úrovni (ale to je v Čechách očekávatelné). Ve srovnání s Polskem, mnoho práce musí být ještě uděláno, abychom se přiblížili k úrovni organizace českých závodů. U nás proběhla velká změna v mapování - laser scan, a rapidně tak vzrostla úroveň map a máme tak více a více kvalitních map v zajímavých terénech. Ale stále máme před sebou dlouhou cestu.

Bylo pěkné setkat se se závodníky SHK, našli jsme si čas na rozbor map, mezičasů, a také jsem se naučil několik nových českých slov u karet, bylo to zábavné. Nyní se cítím součástí Slávie :)"


Jen doufám, že jsem to přeložil dobře, a kdyby snad něco bylo nepřesný, aspoň význam zůstal ;-) Jinak - zajímavé, že? Doufám, že "věční kritici" českých závodů se aspoň trochu zamyslí... ;-)

Pro splnění zpravodajské povinnosti je třeba ještě zmínit, že Zuzka vyhrála finále B a snad aspoň částečně zalepila zklamání z pětisekundového nepostupu. Na třetím a šestém místě ji doprovodily Martina, resp. Kája. Naopak Heppy svoji pozici (také místo za postupem) neuhájil a béčko skoro uzavíral, a lepší byl tak laborant Eda (8.). No a zbytek asi netřeba příliš rozebírat ;-)


Jakub Weiner | 5.7.2014

zpětzpět