Víkendovka no.2: 13.-14.6. (Broumovsko)



Máme za sebou letos již druhé specializované soustředění (první - před pardubickým dvouzávodem štafet - proběhlo v hustníkách u Hradce ). Tentokrát jsme se zaměřili na individuální vrchol jara, a to MČR na middlu (21.-22.6., Teplice nad Metují).


V pátek večer jsme si při teoreticko-posilovací přípravě (slovy Václava Moravce) probrali, o jakých tématech se při víkendových trénincích, ale hlavně o týden poději, bude hovořit. Mimochodem, velice prospěšná záležitost. Především fakt, že nestačí se na mapu, kde bude závod, jenom dívat. Teprve v momentě stavění trati - 1) vylezou o terénu potřebné informace a 2) je možné vytušit způsob uvažovaní stavitele.

V sobotu jsme se již přesunuli do kamenitých až skalnatých terénů na Broumovsku. Dopolední simulace semifinále proběhla na Závoře, a nejvíc se zabývala nabíháním kontrol přes hranu nebo také dohledávkami v hustníku. V ženách byla nejlepší Lenka, v mužích Vask a mezi dorostenkami Andrea. Mapa A, Mapa B, Výsledky, fotky od Hopa

V poledne jsme pak vděčně přijali azyl u Jedličků na chalupě, kde o nás bylo královsky postaráno. Po obědě, dezertu a kafíčku dokonce padaly návrhy, že tato fáze by se mohla stát stálou součástí každé víkendovky ;-) Také jsme si něco řekli o programu na následující tři měsíce (do MČR štafet a klubů) a také o nominačních kritériích do štafet a družstev. 

Odpoledne na Ostaši to bylo velice zajímavé. Do terénu více podobného finále se startovalo podle odstupů z výsledku dopoledního tréninku. Stavitel nás šetřil - to nemohu říct. Jednak na trati byl jeden vypečený postup a potom hlavně jedno vložené překvapení. Výsledky s mezičasy tentokrát klamou, vítěz není vítěz. Vyhrála (a to celkově) Zuzka před Vaskem a Vojtou; v dorostenkách Apča.

Vaskovo zhodnocení: Poklona a obdiv patří všem, kteří zvládli dnešní 2 náročné fáze, přičemž zvlášť ta odpolední stála za to (když se něco takového "povedlo" v repre, říkal tomu Radovan "rozvoj extrémem" ;). Dnes jsme si všichni opět posunuli svoje hranice o kus dál, a to má svoji cenu. A ať už jste dnes našli vše nebo ne, váš pozitivní přístup je inspirativní a je velkým příslibem do budoucna. Díky všem, kteří se podíleli na tom všem. Byl to bezva den!


Jakub Weiner | 15.6.2014

zpětzpět