Hoří, má panenko! aneb zachránili jsme Svratce les a Béďovi možná MČR ;-)

Michal Jedlička | 24.9.2016

O tom, že mít v revíru orientační běžce je užitečné, se mohli přesvědčit správci a majitelé lesů v okolí Svratky na Vysočině. Mapový trénink Královéhradeckého sportovního centra, dobře umístěný start, potřeba vykonat malou potřebu a už pod skalou naši mladí závodníci vidí mezi kameny doutnající jehličí. Bývalý pan předseda vytáčí 150, ve Svratce se svolávají dobrovolní hasiči, první plamínky likvidují dobře mířenou malou potřebou naši pánové. A už si to po sjezdovce funí hasičský vůz dobrovolných hasičů ze Svratky navigovaný panem bývalým předsedou. Rozmotávají se hadice a hned to stříká na všechny strany. Rychle nahradit kusy rozkousané od myší novými a za chvíli to mají hoši ze Svratky pod kontrolou. Přijíždí druhý hasičký vůz, proud vody zatéká mezi rozpálené kameny a doutnající jehličí. Je po všem. Trénink se nám vydařil a ještě jsme možná zachránili kus lesa. Hasiči říkali, že večer by se už možná nelila voda mezi kameny, ale šlo by už opravdu o les.




zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář:

Pištělák: Ústí není Praha a Vyhlídka není Výšinka ;-).

26.9.2016
Ing. Králík: Pane inženýre, je to možný? My máme na sebe vyslovený štěstí. Na Výšince hořelo a my byli u toho. Ve Svratouch hořelo a zase jsme u toho. To je vyslovená shoda náhod, že?

26.9.2016
HonzaN: No když se to takhle v souvislosti napíše... nemyslíte, že ne... no, neurazíte se... nemyslíte, že snad já?

26.9.2016
Vojta: Máš pravdu Petře, však jsme na to zavzpomínali...

26.9.2016
PetrŠ: Děkuji za záchranu lesa. Jen připomínám podobný případ před pár roky Na Vyhlídce nad Vamberkem. A taky u toho byl bývalý pan předseda.

26.9.2016
Filip L.: Pěkně, co zachráníte příště? :-)

25.9.2016
KarelHaus: Dobrá práce, hoši!

25.9.2016